ΛΑΡΙΣΑ

Διαδήλωσε το ΣΕΒΕΠΕΑ σήμερα στη Λάρισα (Φωτό – Βίντεο)

Κινητοποίηση πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ειδικού Βοηθητικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΣΕΒΕΠΕΑ) Θεσσαλίας στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης των Σχολείων σήμερα το απόγευμα στην Πλατεία Ταχυδρομείου ζητώντας ασφαλή σχολεία για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.

Στην κινητοποίηση του ΣΕΒΕΠΕΑ συμμετείχε επίσης το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος Παράρτημα Λάρισας και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Καθηγητών Λάρισας.

Ο πρόεδρος της ¨Ένωσης Γονέων Λάρισας κ. Γιάννης Παναγιώτου μίλησε για τα προβλήματα που παραμένουν στα σχολεία μετά από 13 μήνες πανδημίας, τονίζοντας ότι ούτε η Κυβέρνηση ούτε η Τοπική Αυτοδιοίκηση πήρε ένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων. Αναφερόμενος στο σεισμό της 3ης Μαρτίου, ο κ. Παναγιώτου σχολίασε ότι από τα 30 σχολικά κτίρια που χαρακτηρίστηκαν ως προβληματικά από τον Πρωτοβάθμιο Έλεγχο Υποδομών, υπήρξε συντριπτική υποβίβαση με αποτέλεσμα μόλις 5 ναι είναι τελικά τα σχολικά κτίρια κατά την υπηρεσία που χρειάζονται επισκευές, γεγονός που δημιουργεί ανησυχίες σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Κλείνοντας την τοποθέτησή του, δήλωσε ότι δεν θα σταματήσουν να διεκδικούν ανοιχτά σχολεία, ασφαλή και αντισεισμικά.

Ο κ. Παναγιώτης Ρεμπάτης μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ δηλώνοντας της συμπαράσταση της ΕΛΜΕ στον αγώνα του ΣΕΒΕΠΕΑ, τόνισε ότι η Κυβέρνηση άνοιξε τα σχολεία χωρίς τα απαραίτητα μέτρα. Οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να διεκδικούν 15 παιδιά ανά τάξη, επαναλαμβανόμενα test, αλλά όχι self tests, υποστήριξη του συστήματος υγείας, κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, περαιτέρω μείωσης της ύλης των Πανελλαδικών Εξετάσεων, κατάργηση του νομοσχεδίου Κεραμέως που προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις στης δημόσιας εκπαίδευσης και μόνιμους διορισμούς κυρίως των αναπληρωτών καθηγητών. “Θα νικήσουμε!” είπε χαρακτηριστικά κλέινοντας την τοποθέτησή του.

Ακολούθησε συμβολική πορεία στο κέντρο της πόλης.

Δείτε τις δηλώσεις των κ. Γιάννη Παναγιώτου και Παναγιώτη Ρεμπάτη.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις