Featured

Αντώνης Γκουντάρας: Τι είπε για τη νομική του περιπέτεια

Σε διευκρινήσεις μέσα από τη προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προχώρησε ο Δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας πρίν από λίγο σχετικά την νομική του περιπέτεια:
“Βρέθηκα πριν από λίγες μέρες ενώπιον μιας πρωτοφανούς κατάστασης, ενδεικτικής της κακοδαιμονίας που επικρατεί στη δημόσια διοίκηση της χώρας μας. Βρέθηκα αντιμέτωπος με νομικά μέτρα, για ένα τμήμα το κεντρικού οδικού άξονα της παραλίας, το οποίο με βάση αποφάσεις δικαστηρίων κρίθηκε ότι είναι ιδιοκτησία κατοίκου της περιοχής! Ο δρόμος αυτός, τμήμα του οποίου αποτελεί, σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις, ιδιωτική ιδιοκτησία, είναι ασφαλτοστρωμένος δεκαετίας πριν αναλάβω ο ίδιος δημαρχιακά καθήκοντα, ενώ από το 1998 με απόφαση του Νομάρχη Λάρισας είναι ενταγμένος στο κοινοτικό οδικό δίκτυο του νομού μας και σε όλες τις εν συνεχεία αποφάσεις της διοίκησης χαρακτηρίζεται ως επαρχιακός.
Ο ίδιος αυτός δρόμος, συμπεριλαμβανομένου και του συγκεκριμένου τμήματος, είναι σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Υπουργού Μεταφορών και Δικτύων εναλλακτικό εθνικό δίκτυο Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Στον ίδιο αυτό δρόμο και φυσικά και στο συγκεκριμένο τμήμα κατασκευάσθηκαν όλες οι υποδομές ( δίκτυούδρευσης, αποχέτευση, ηλεκτροφωτισμού, οπτικών ινών κλπ).
Για το τμήμα αυτό τώρα μετά από 65 ολόκληρα χρόνια που χρησιμοποιείται καθημερινά από όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής μας και έγιναν σ’ αυτόν σειρά επεμβάσεων και αποκαταστάσεων, που ασφαλτοστρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1980, τώρα, ακριβώς πριν την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης μετά από τις θεομηνίες που έπληξαν την περιοχή μας, βρέθηκα, τόσο εγώ όσο και ο υπεύθυνος της εργολήπτριας εταιρείας, υπόλογος για ποινικά αδικήματα μετά από μήνυση ιδιωτών και κινήθηκε σε βάρος μας αυτόφωρη διαδικασία.
Φυσικά είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Αλλά ταυτόχρονα είμαι υποχρεωμένος τόσο εγώ όσο και η δημοτική αρχή (ελπίζω και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο) να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του οδικού δικτύου του Δήμου και ιδίως του συγκεκριμένου άξονα που είναι ο μοναδικός άξονας σύνδεσης των παραθαλάσσιων οικισμών του δήμου και λόγω της θερινής περιόδου η κίνηση είναι άκρως αυξημένη. Είναι βέβαιο ότι αν δεν βρεθεί λύση, το έργο δεν θα παραδοθεί και το παραλιακό μέτωπο θα «κοπεί» στα δύο. Ταυτόχρονα εκφράζω τη θλίψη μου που βρίσκεται πίσω από αυτή την απίστευτη ταλαιπωρία των συμπολιτών μας, και πρόσωπο που επί σειρά ετών εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος, και εκ του νόμου και του αξιώματός του οφείλει να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον σε βάρος ακόμη και των ιδιωτικών του συμφερόντων!
Μοναδική επιλογή της δημοτικής μας αρχής, είναι η έκκληση να σεβαστούμε όλοι το δημόσιο συμφέρον. Ο Δήμος ήδη άσκησε κάθε ένδικο βοήθημα και μέσο (αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, ασφαλιστικά μέτρα).
Πιστεύουμε και προσδοκούμε ότι όλοι θα υπερασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον και θα προστατεύσουμε την ασφάλεια των πολιτών και χρηστών του δρόμου”.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις