ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΚΑΕ Λάρισα: Οι «κυανόλευκοι» αριθμοί από τη νίκη σωτηρίας!

Η ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory ολοκλήρωσε τους εντός έδρας αγώνες της, με τον καλύτερο τρόπο, καθώς πήρε σπουδαίας σημασίας νίκη (80-76) επί του Ηρακλή BC, στην 21η αγωνιστική της Stoiximan Basket League!

Οι «κυανόλευκοι» του Νίκου Παπανικολόπουλου έκαναν κατάθεση ψυχής μέσα στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης, και έτσι πραγματοποίησαν μία δυναμική ανατροπή κόντρα στον «Γηραιό», η οποία σηματοδότησε την παραμονή στο υψηλότερο σκαλί του ελληνικού μπάσκετ και τη σεζόν 2021-2022, που αναμένεται με ενδιαφέρον.

Οι παίκτες μας, παρόλο τις αλλαγές στο ρόστερ και τα προβλήματα που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, δεν πίστεψαν ποτέ ότι δεν είναι ικανοί για να πετύχουν το μίνιμουμ των στόχων που είχε θέσει η διοίκηση στο ξεκίνημα. Με πίστη λοιπόν τα κατάφεραν και συνεχίζουν απρόσκοπτα το «έργο» τους ως το «κλείσιμο» απέναντι στο Λαύριο Megabolt εκτός έδρας.

Στη «μονομαχία» που αποτέλεσε ορόσημο για τη φετινή περίοδο κόντρα στον Ηρακλή BC, ήταν αρκετά τα θετικά και στις στατιστικές κατηγορίες.

Πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού αναδείχτηκε ο Μπράντον Ρας με 23π. μένοντας στο παρκέ για 34:19, ένα γεγονός που αποτυπώνει την αναγέννηση του από τότε που «πάτησε» γήπεδο με τη φανέλα της ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory. Ο πρωταθλητής του NBA με τους Golden State Warriors ήταν «πολεμιστής» ως το φινάλε, βρίσκοντας στόχο κυρίως από μακρινή (6/12) απόσταση.

Άξιος συμπαραστάτης στην επίθεση ήταν σίγουρα και ο Γουές Γουόσπαν, ο οποίος έμεινε μέσα στη «μάχη» όσο και ο γερόλυκος άσος που τιμά τα «κυανόλευκα» χρώματα μας. Οι 15 πόντοι του, σε συνδυασμό με την ενέργεια του, βοήθησαν την ομάδα να φτάσει στη «μεγάλη» επικράτηση.

Το ελληνικό στοιχείο δε μπορούσε να μείνει αμέτοχο στη σωτηρία της ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory. Ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης με «φονικό ένστικτο», ευστόχησε σε κρίσιμα σουτ, δίνοντας πνοή στους συμπαίκτες του για να αντέξουν τη πίεση και να τελειώσουν αγωνιστικά τον αντίπαλο. Ο δανεικός guard από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, με 12π. ήταν καταλυτικός, ενώ και ο αριθμός των ασίστ (6) έπαιξε σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα.

Τέλος, δε θα μπορούσαμε να μη «σταθούμε» στην εμφάνιση του Ουάσιγκτον (12π.), αλλά και στους «παρθενικούς» πόντους του Χάγκινς (4) με τη φανέλα μας. Ο νεοφερμένος καλαθοσφαιριστής, αν και σε νέο περιβάλλον, φρόντισε να προσαρμοστεί άμεσα και να στηρίξει τους υπόλοιπους στη προσπάθεια τους, η οποία ευοδώθηκε με επιτυχία.

Το μερίδιο της παραμονής στη Stoiximan Basket League και το 2021-2022 το καρπώνονται όλοι, μα περισσότερο εκείνοι που έβαλαν… «πλάτη» στις δύσκολες βραδιές, σε μία περίεργη χρονιά λόγω Covid-19 που ρίχνει αυλαία σε μερικές ημέρες.

Οι πόντοι κόντρα στον Ηρακλή BC:

ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory (Παπανικολόπουλος): Ρας 23, Γουόσπαν 15, Καμπερίδης 6, Μούρτος 5, Γκόρντον 3, Χάγκινς 4, Γουάσινγκτον 12, Κώττας, Σπυρόπουλος, Παπαδάκης 12.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες