ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λάρισα: Διαφορετική η επιστροφή των μαθητών Λυκείων στα σχολεία σήμερα με self tests (φωτο – βίντεο)

Επέστρεψαν στα σχολεία τους μετά από μήνες οι μαθητές των Λυκείων σήμερα Δευτέρα, σε όλη την χώρα αλλά και στη Λάρισα, με απαραίτητη προϋπόθεση προσέλευσης στο Λύκειο, εκτός από την υποχρεωτική χρήση μάσκας και τα υπόλοιπα γνωστά μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, η βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος self test.

Σύμφωνα με την ΔΔΕ Λάρισας, σε ότι αφορά τα selftests, θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών στο σχολείο, και θα πρέπει να γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, πριν την έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα και την Πέμπτη.

Ως προς τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, η διενέργεια self-test είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια του τεστ στους μαθητές.

Η προμήθεια των τεστ γίνεται Βάσει του ΑΜΚΑ τους, ενήλικοι μαθητές και εκπαιδευτικοί των Λυκείων θα προμηθεύονται δύο δωρεάν τεστ για κάθε εβδομάδα από το φαρμακείο.

Για τους ανήλικους μαθητές Λυκείου, τα τεστ θα παραλαμβάνουν γονείς και κηδεμόνες με τον ΑΜΚΑ των μαθητών. Το πρώτο τεστ μπορούσαν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί Λυκείου, να το παραλάβουν από την  Παρασκευή 9/4. Από σήμερα  Δευτέρα  μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ, το οποίο θα πρέπει να διενεργηθεί έως το πρωί της Πέμπτης 15/4.

Για τους μαθητές των Εσπερινών Λυκείων τα τεστ έχουν παραλάβει οι Διευθυντές των σχολείων σε ατομική συσκευασία και έχουν μεριμνήσει  για τη διανομή τους στους μαθητές.

Οδηγίες για τη διαδικασία χρήσης των selftestέχουν αποσταλεί στους ενήλικες μαθητές και στους γονείς και κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών  μέσω των σχολικών μονάδων. Περισσότερες πληροφορίες για τα τεστ υπάρχουν στην ιστοσελίδαhttps://self-testing.gov.gr.

Για την πρώτη ημέρα επιστροφής στα σχολεία μίλησε η Διευθύντρια του 1ου Λυκείου Λάρισας κ. Ακριβούλα Γεράκη η οποία τόνισε πως θα υπάρχει μια ελαστικότητα την πρώτη ημέρα, με την έννοια πως αν κάποιος μαθητής μεταβεί στο σχολείο χωρίς τεστ, θα ειδοποιηθούν άμεσα οι γονείς του και μπορεί εκείνη την ώρα να κάνει το self test και αν βγει αρνητικό θα μπορέσει να παρακολουθήσει κανονικά τα μαθήματά του:

Δείτε τις δηλώσεις στο βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες από το 1ο και το 6ο Λύκειο Λάρισας:

ΑΘ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες