ΛΑΡΙΣΑ

Λαμπρούλης: Άμεση αποκατάσταση της αδικίας και αποζημίωση των αγροτών – ροδακινοπαραγωγών  του νομού Λάρισας

«Άμεση αποκαάσταση της αδικίας και αποζημίωση των αγροτών- ροδακινοπαραγωγών  του νομού Λάρισας για τις ζημιές που υπέστησαν από τον παγετό του 2020», ζητά με ερώτησή του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ κ. Γιώργος Λαμρούλης.

Αναλυτικά:

Οι αγρότες- ροδακινοπαραγωγοί του νομού Λάρισας μετά από 13 μήνες αναμονής προκειμένου να αποζημιωθούν από τον παγετό στις 17/3/2020, διαπίστωσαν ότι οι αποζημιώσεις τους είναι περικομμένες έως και 55%.

Πρόβλημα το οποίο προέκυψε από ξεκάθαρο λάθος του πληροφοριακού συστήματος του ΟΣΔΕ (ΕΛΓΑ). Συγκεκριμένα όσοι παραγωγοί δήλωσαν στη δήλωση του ΟΣΔΕ τις υπερπρώιμες ποικιλίες τους με το όνομά τους (π.χ. fransoize , big bang, early bbma, rich May κ.α. ) και όχι γενικά και αόριστα ως “λοιπές υπερπρώιμες ποικιλίες” πληρώθηκαν με 0.32 ευρώ/κιλό στα ροδάκινα και 0.43 ευρώ/κιλό στα νεκταρίνια, αντί για 0.68 ευρώ/ κιλό που προβλέπεται από τον ΕΛΓΑ για τις υπερπρώιμες ποικιλίες.

Θεωρούμε ότι η η διοίκηση του ΕΛΓΑ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης άμεσα θα πρέπει να διορθώσουν το λάθος τους και να αποζημιώσουν δίκαια για τις ζημιές του 2020 τους αγρότες- ροδακινοπαραγωγούς.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε τι ενέργειες θα προβεί:

Για να αποκατασταθεί το λάθος ώστε οι αγρότες να αποζημιωθούν δίκαια για τις ζημιές που υπέστησαν το 2020.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες