ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Επιστροφή στα σχολεία της Π.Ε. Λάρισας για τους μαθητές Λυκείων- Ποιες σχολικές μονάδες έχουν μετεγκατασταθεί λόγω ζημιών από τον σεισμό (φωτο)

Όπως ενημερώνει η ΔΔΕ Λάρισας: Επαναλειτουργούν δια ζώσης, σήμερα Δευτέρα 12-4-2021, τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, ημερήσια και εσπερινά στη ΔΔΕ Λάρισας, καθώς και οι λυκειακές τάξεις, των Γυμνασίων με λυκειακές τάξεις. Παράλληλα, συνεχίζουν τη δια ζώσης λειτουργία τους οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, οι οποίες δεν έχουν κλείσει από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς.

Στο Δήμο Λαρισαίων για σήμερα, λειτουργούν εξ αποστάσεως,καθώς  δεν έχει εκδοθεί ακόμη, αναμένεται σήμερα, απόφαση του Δήμου Λαρισαίων για την προσωρινή μετεγκατάστασή τους,οι σχολικές μονάδες:

1) 1ο ΕΠΑΛ

2) 2ο ΕΠΑΛ

3) 6ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ

4) 1ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, επειδή το κτίριο  που στεγάζονταν  υπέστη σοβαρές ζημιές λόγω του σεισμού και έχει χαρακτηριστεί από τους μηχανικούς της ΚΤ.ΥΠ. κατηγορίας Γ’.  Έχουν ενημερωθεί οι μαθητές και εκπαιδευτικοί των παραπάνω σχολικών μονάδων, μέσω των Διευθυντών τους, χθές Κυριακή  11-4-2021, μετά την  τηλεφωνική μας επικοινωνία με το Δήμαρχο Λαρισαίων.

 Στο Δήμο Ελασσόνας, έχουν μετεγκατασταθεί ήδη με απόφαση του Δήμου Ελασσόνας και λειτουργούν δια ζώσης οι σχολικές μονάδες:

1) ΕΝΕΕΓΥΛ Ελασσόνας, στο 1ο Δημοτικό σχολείο Ελασσόνας, με την αρ. πρωτ. 5932/22-3-21, 494 απόφαση του Δημάρχου Ελασσόνας.

2) Λύκειο Δομενίκου στο Λύκειο Ελασσόνας με την αρ. πρωτ. 7351/06-4-21, 643 απόφαση του Δημάρχου Ελασσόνας.

3) Λυκειακές Τάξεις Καλλιθέας στο Δημοτικό σχολείομε την αρ. πρωτ. 7351/06-4-21, 643 απόφαση του Δημάρχου Ελασσόνας.

  • Για την αντιμετώπιση των θεμάτων που προκλήθηκαν από τον ισχυρό σεισμό η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απέστειλε στις 23-3-2021 έγγραφο στο Δήμο Λαρισαίων με θέμα: «Ενέργειες για τη στέγαση των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» και αναλόγως οι Διευθυντές των παραπάνω σχολικών μονάδων, των οποίων τα διδακτήρια έχουν κριθεί ακατάλληλα, απέστειλαν έγγραφα στις 5 και 6-4-2021 με λεπτομερή στοιχεία, σχετικά με τον αριθμό των αιθουσών και των εργαστηρίων που χρειάζονται για τη λειτουργία τους, προκειμένου να μετεγκατασταθούν, σε κατάλληλα και ασφαλή κτίρια.
  • Σε ότι αφορά τα selftests, θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών στο σχολείο, και θα πρέπει να γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, πριν την έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα και την Πέμπτη.

Ως προς τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, η διενέργεια self-test είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια του τεστ στους μαθητές.

Η προμήθεια των τεστ γίνεται Βάσει του ΑΜΚΑ τους, ενήλικοι μαθητές και εκπαιδευτικοί των Λυκείων θα προμηθεύονται δύο δωρεάν τεστ για κάθε εβδομάδα από το φαρμακείο.

Για τους ανήλικους μαθητές Λυκείου, τα τεστ θα παραλαμβάνουν γονείς και κηδεμόνες με τον ΑΜΚΑ των μαθητών. Το πρώτο τεστ μπορούσαν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί Λυκείου, να το παραλάβουν από την  Παρασκευή 9/4. Από σήμερα  Δευτέρα  μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ, το οποίο θα πρέπει να διενεργηθεί έως το πρωί της Πέμπτης 15/4.

Για τους μαθητές των Εσπερινών Λυκείων τα τεστ έχουν παραλάβει οι Διευθυντές των σχολείων σε ατομική συσκευασία και έχουν μεριμνήσει  για τη διανομή τους στους μαθητές.

Οδηγίες για τη διαδικασία χρήσης των selftestέχουν αποσταλεί στους ενήλικες μαθητές και στους γονείς και κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών  μέσω των σχολικών μονάδων. Περισσότερες πληροφορίες για τα τεστυπάρχουν στην ιστοσελίδαhttps://self-testing.gov.gr.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες