ΛΑΡΙΣΑ

Επιστολή τριών αγροτών στο υπουργείο για τα σχέδια βελτίωσης και την μεταφορά κονδυλίων για τους επιλαχόντες

Τρεις αγρότες (Κυριτσάκας Βάιος, Στεφανούδης Παναγιώτης και  Ντίνος Μακάς) απέστειλαν επιστολή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την μεταφορά κονδυλίων για τους επιλαχόντες των Σχεδίων Βελτίωσης προκήρυξης 2018 μέτρου 4.1.1 από το ΠΑΑ. Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμε κε υπουργέ

Θα θέλαμε να θέσουμε το σοβαρό  θέμα για την έγκριση όλων των επιλαχόντων. Έως τώρα έχουμε εισπράξει αρνητικές απαντήσεις.                   Λεφτά από ότι φαίνεται υπάρχουν διαθέσιμα αλλά όχι για τους επιλαχόντες. Πιστεύουμε ότι πρέπει να μεταφερθούν ΟΛΑ τα κονδύλια από τα 3 εναπομείναν  προγράμματα από το απερχόμενο ΠΑΑ, τα οποία φτάνουν να καλύψουν ΟΛΟΥΣ τους επιλαχόντες. Ζητούμε να μην προκηρυχτούν αυτά τα 3 προγράμματα και τα κονδύλια να μεταφερθούν στους επιλαχόντες.

Να θυμίσουμε ότι οι επιλαχόντες αποτελούνται από διάφορες κατηγορίες όπως βοοτρόφοι, φυτά μεγάλης καλλιέργειας, αλλά και πολλοί νέοι αγρότες (ποσοστό που εκτιμάται στο 25%) των τελευταίων2  προκηρύξεων.Να θυμίσουμε ότι όταν βγήκε η προκήρυξη το 2018 , είχε να βγει από το 2011 γιαυτό υπήρχαν τόσοι πολλοί αγρότες, οι οποίοι όμως θέλουν να επενδύσουν πραγματικά και να μείνουν στο τόπο τους.

Προτείνουμε:

Από το υπάρχων ΠΑΑ μεταφορά των  χρημάτων σύνολο 150 εκ. € και παραπάνω  Είναι τα 3 μέτρα: από τα 4,1.2 αρδευτικά 40εκ. €, από μέτρο 16 Συνεργασία 30 εκ. €, από μέτρο 2,1 γεωργικών συμβούλων 80 εκ. €

Κατόπιν όλα τα παραπάνω αιτούμαστε την έγκριση όλων των επιλαχόντων αγροτών στο πρόγραμμα 4.1.1 με την μεταφορά των κονδυλίων που αρκούν για να περάσουνε. 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες