ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Διαμάντος: Παλαιά σχολικά κτίρια στη Λάρισα θα θωρακιστούν από τον σεισμό με σύγχρονες προδιαγραφές (βίντεο)

Με την επαναλειτουργία των Λυκείων (δια ζώσης εκπαίδευση) σήμερα Δευτέρα, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Ντίνος Διαμάντος βρέθηκε το πρωί στο 1ο Λύκειο Λάρισας, ένα σχολικό συγκρότημα για το οποίο μαζί με κάποια άλλα της πόλης, ο δήμος Λαρισαίων έχει δεσμευθεί πως δεν θα γίνουν απλά επισκευές που χρειάζονται λόγω ορισμένων ζημιών από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου, αλλά θα γίνουν ειδικές μελέτες με βάση τους κανονισμούς ενισχύσεων.

Κοντολογίς θα θωρακιστούν για σεισμούς οι εν λόγω σχολικές μονάδες σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές του σημερινού αντισεισμικού κανονισμού.

Επιπρόσθετα ο κ. Διαμάντος σημείωσε πως πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 157 σχολικές μονάδες του δήμου μετά τον σεισμό. Όσο για την σχολική μονάδα η οποία μετά από ελέγχους είναι ακατάλληλη για να λειτουργήσει, και εκεί στεγάζονται τα σχολεία,  1ο ΕΠΑΛ, 2ο ΕΠΑΛ, 6ο Εσπερινό ΕΠΑΛ και 1ο Εργαστηριακό Κέντρο, εκεί πηγαίνουν 500 παιδιά και κάνουν μαθήματα 200 εκπαιδευτικοί, υπογράμμισε ποιες είναι οι λύσεις (δείτε το βίντεο) που πρότεινε ο δήμος για να επιλέξει η εκπαίδευση, ενώ απομένει η απόφαση των ιθυνόντων της Εκπαίδευσης.

Δείτε αναλυτικά σε βίντεο τις δηλώσεις του κ. Ντ. Διαμάντου:

ΑΘ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες