ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας: Τα self tests καθοριστικός παράγοντας ελέγχου της πανδημίας

Για το άνοιγμα των Λυκείων και τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας μίλησε ο ιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στον τηλεοπτικό σταθμό της Αθήνας «Blue Sky» και τον δημοσιογράφο Σωτήρη Ξενάκη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, ερωτηθείς για το άνοιγμα των Λυκείων, απάντησε πως η κυβέρνηση έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών κι ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων.

Τόνισε, συγχρόνως, ότι η κυβέρνηση, προς τον σκοπό αυτό, διαθέτει δωρεάν self-tests, που είναι καθοριστικός παράγοντας επιτυχίας του εγχειρήματος, σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και προσωπικό των εκπαιδευτικών μονάδων, προκειμένου η επαναλειτουργία των σχολείων να είναι όσο πιο ασφαλής γίνεται.

Υπογράμμισε, ακόμη, πως η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι μία δυναμική κατάσταση, η οποία μεταβάλλεται διαρκώς, προσθέτοντας ότι κανείς δεν θέλει κλειστά σχολεία, μαγαζιά και κλειστή κοινωνική δραστηριότητα.

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, κληθείς να σχολιάσει τον αριθμό των διασωληνωμένων σε σχέση με το συνολικό αριθμό των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ, ξεκαθάρισε ότι, πέραν των διασωληνωμένων με covid, στις ΜΕΘ  βρίσκονται και διασωληνωμένοι από άλλα νοσήματα ή και χειρουργημένοι. Επίσης, επεσήμανε πως η κυβέρνηση αύξησε τις κλίνες ΜΕΘ σε 1400 από 550 που παρέλαβε το καλοκαίρι του 2019 και κατέστησε όλη τη χώρα μία υγειονομική περιφέρεια στη μάχη κατά του κορονοϊού, συμπεριλαμβάνοντας Δημόσια, Πανεπιστημιακά, Στρατιωτικά Νοσοκομεία και Ιδιωτικές Κλινικές.

Τέλος, σε σχέση με τις παρενέργειες των εμβολίων της Astra Zeneca, ο κ. Κέλλας ανέφερε πως κατανοεί την ανησυχία των πολιτών, τόνισε ωστόσο, πως τα εμβόλια είναι το μόνο διαθέσιμο μέσο για να επιτευχθεί η ανοσία του πληθυσμού. Υπογράμμισε, δε,  πως τα περιστατικά θρομβοεμολικών επεισοδίων, είναι μόλις ( 1 / 100.000) σε σχέση με το συνολικό αριθμό εμβολιασθέντων και προέτρεψε τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες