ΚΟΣΜΟΣ

Κάρολος για πρίγκιπα Φίλιππο: «Θα μου λείψει ο αγαπημένος μου μπαμπάς»

Ο πρίγκιπας Κάρολος, διάδοχος του βρετανικού θρόνου, απέτισε σήμερα φόρο τιμής στον πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος απεβίωσε χθες, λέγοντας πως ο «αγαπημένος του μπαμπάς» θα του «λείψει πάρα πολύ» και χαιρετίζοντας την «αξιοσημείωτη και αφοσιωμένη υπηρεσία» του στη χώρα του.

«Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ο πατέρας μου λείπει πάρα πολύ στην οικογένειά μου και σε εμένα», δήλωσε ο μεγαλύτερος γιος του πρίγκιπα Φίλιππου και της βασίλισσας της Βρετανίας Ελισάβετ σε μια σύντομη δήλωση που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας έκανε λόγο για την «αξιοσημείωτη και αφοσιωμένη υπηρεσία του στη βασίλισσα, στην οικογένειά μου και στη χώρα» τις επτά τελευταίες δεκαετίες.

«Ο αγαπημένος μου μπαμπάς ήταν ένας πολύ ξεχωριστός άνθρωπος ο οποίος πιστεύω θα έμενε κατάπληκτος από τις αντιδράσεις και τα συγκινητικά πράγματα που ειπώθηκαν γι΄αυτόν» είπε ο πρίγκιπας Κάρολος, ευχαριστώντας το κοινό για την υποστήριξή του «σε αυτή την ιδιαίτερα λυπηρή στιγμή».

Δείτε το μήνυμα του Κάρολου:

Εξαιτίας των μέτρων για τον κοροναϊό, ο Κάρολος ήταν ο μόνος που είχε επισκεφτεί τον πατέρα του κατά τη νοσηλεία του τον περασμένο μήνα.

Αν και είχαν περάσει περιόδους κρίσης, οι σχέσεις πατέρα και γιού ήταν καλύτερες από ποτέ τον τελευταίο καιρό. Ο Κάρολος εθεάθηκε εχτές το βράδυ στο Κάστρο του Ουίντσορ.

Ο ίδιος ο Φίλιππος είχε δηλώσει παλιότερα για τη σχέση με τον πρωτότοκο γιο του: «Είναι ρομαντικός και εγώ είμαι πραγματιστής. Βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα».

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις