ΛΑΡΙΣΑ

Ένα βήμα πριν τον …αναπνευστήρα οι Λαρισαίοι καταστηματάρχες

«Εάν δεν υπάρξουν ουσιαστικά αντισταθμιστικά μέτρα εκ μέρους της Πολιτείας δυστυχώς τα ποσοστά επιβίωσης θα είναι δυσάρεστα και επώδυνα για την οικονομία, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή», τόνισε στη χθεσινή εκπομπή του ΑΕΛ Radio του Πασχάλη Μάντη ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος.

Για «διασωληνωμένες» επιχειρήσεις έκανε λόγο ο κ. Παπαδόπουλος, ζητώντας ως πρόεδρος του Ε.Σ.Λ. το «άμεσο και κανονικό άνοιγμα των καταστημάτων την περίοδο του Πάσχα χωρίς υποκατάστατα, τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων».

Οι Λαρισαίοι έμποροι βρίσκονται ένα βήμα πριν τον …αναπνευστήρα με τον κ. Παπαδόπουλο να σκιαγραφεί την δύσκολη κατάσταση σημειώνοντας: «Το ζητούμενο πια είναι πόσες επιχειρήσεις θα επιβιώσουν μετά την “διασωλήνωση”.

Υπενθυμίζουμε ότι από αύριο Δευτέρα 12 Απριλίου, εφόσον η Λάρισα για άλλη μία εβδομάδα παραμένει στο «κόκκινο», η αγορά θα λειτουργήσει ξανά με τη μέθοδο του click inside για όλα τα καταστήματα ανεξαιρέτως, αλλά και με το click away ως δυνατότητα επιλογής του πελάτη, καθώς όποιος επιθυμεί λόγω covid-19, να μην εισέλθει στο χώρο, υπό το φόβο μετάδοσης του ιού, μπορεί να ψωνίσει και εκτός καταστήματος. Η διαδικασία που θα ακολουθείται θα είναι η εξής:

  • Ο καταναλωτής θα στέλνει ένα SMS στον αριθμό 13032 που θα επιτρέπει την μετακίνησή του και για 3 ώρες συνολικής διάρκειας. Δεύτερο SMS, μέσα στην διάρκεια της ίδιας ημέρας στον ίδιο αριθμό, δεν θα επιτρέπεται.
  • Η μετακίνηση για την πραγματοποίηση αγορών μπορεί να γίνει και από Δήμο σε Δήμο.
  • Η προσέλευση των καταναλωτών θα γίνεται με ραντεβού.
  • Μέσα στην διάρκεια των 3 ωρών επιτρέπονται πολλαπλά ραντεβού για επισκέψεις σε περισσότερα καταστήματα.
  • Θα πρέπει να υπάρχει απαντητικό SMS ή e-mail από το κατάστημα, ως αποδεικτικό για το ραντεβού, ώστε να μπορεί να γίνει ο έλεγχος.
  • Για όλα τα καταστήματα που θα λειτουργήσουν, ισχύει ο περιορισμός του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. εμπορικού χώρου και αίρεται το πλαφόν των 20 επισκεπτών ταυτοχρόνως ανά κατάστημα.
  • Από τους παραπάνω αριθμούς εξαιρείται το υπαλληλικό/διευθυντικό προσωπικό, ενώ σε πολύ μικρά καταστήματα κάτω των 25 τ.μ. θα επιτρέπεται η παρουσία μόνο ενός πελάτη κάθε φορά.
  • Συμπληρωματικά θα μπορούν να πραγματοποιούνται πωλήσεις και με click away για όσους το επιλέξουν, εφόσον δεν θα επιθυμούν να ψωνίσουν εντός καταστήματος, υπό το φόβο μετάδοσης του ιού.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες