Life & Style

Όλες οι λεπτομέρειες για την κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 99 ετών άφησε πριν λίγες ώρες, ο Πρίγκιπας Φίλιππος του Εδιμβούργου και σύζυγός της βασίλισσας Ελισάβετ, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ ανακοίνωσε το θάνατο του συζύγου της το μεσημέρι αναφέροντας: «Με βαθιά θλίψη, η Αυτού Μεγαλειότητα η Βασίλισσα ανακοινώνει το θάνατο του αγαπημένου συζύγου της, του Βασιλείου Υψηλού Πρίγκιπα, του Δούκα του Εδιμβούργου.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος πριν τον θάνατο του είχε αφήσεις σαφείς οδηγίες για την κηδεία του, ενώ λόγω του αξιώματός του υπάρχει και το πρωτόκολλο που ορίζει όλες τις λεπτομέρειες για το τελευταίο αντίο στον σύζυγο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ωστόσο, το βρετανικό παλάτι δεδομένων και των περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας- δεν έχει ανακοινώσει ακόμα επίσημα την ημερομηνία και το πρόγραμμα της κηδείας εφόσον όχι μόνο το κοινό δεν θα μπορέσει να αποχαιρετήσει τον δούκα αλλά θα επιτραπούν μόνο 30 φίλοι και συγγενείς στην κηδεία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής Daily Mail, όλα δείχνουν ότι η Μεγάλη Βρετανία θα θρηνήσει τον πρίγκιπά της 8 μέρες πριν την κηδεία, με πιθανότερη ημερομηνία για την κηδεία να είναι το Σάββατο 17 Απριλίου.

Με ανακοίνωσή του το The College of Arms δήλωσε ότι το φέρετρο του Φίλιππου δεν έχει μεταφερθεί στο Chapel Royal λόγω των μέτρων κατά του covid αλλά παραμείνει στο Windsor Castle μέχρι την κηδεία του που θα πραγματοποιηθεί στο St George Chapel.

To φέρετρο είναι ντυμένο με τα προσωπικά του διακριτικά με αναφορές στη δανέζικη και ελληνική καταγωγή του αλλά και με ένα στεφάνι από τη βασιλική οικογένεια. Δίπλα του θα κάνουν αγρυπνία, σύμφωνα με την παράδοση, τα παιδιά του Κάρολος, Άννα, Andrew και Edward.

Την ημέρα μετά την κηδεία, οι σημαίες θα υψωθούν ξανά στους ιστούς ενώ το Παλάτι θα παραμείνει σε πένθος για ακόμα τρεις εβδομάδες.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις