ΕΛΛΑΔΑ

ΟΣΕ: Ξανά σε λειτουργία η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Άγιος Στέφανος- Οινόη

Είχε διακοπεί από την κακοκαιρία «Μήδεια»

Σε επαναλειτουργία τέθηκε η ηλεκτροκίνηση στο σιδηροδρομικό δίκτυο και συγκεκριμένα στο τμήμα Αγ. ΣτέφανοςΟινόη της Βόρειας Αττικής, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος.

Η ηλεκτροκίνηση είχε διακοπεί εξαιτίας των ισχυρών καιρικών φαινομένων της κακοκαιρίας «Μήδεια, τα οποία είχαν προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο σιδηροδρομικό δίκτυο, εξαιτίας -κυρίως- πτώσης δέντρων σε πάνω από τριάντα σημεία, ενώ είχαν επίσης υποστεί σοβαρές ζημιές και κολώνες στήριξης των καλωδίων και κονσόλες στήριξης της εναέριας γραμμής επαφής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΣΕ, ο Οργανισμός κινητοποίησε άμεσα το ανθρώπινο δυναμικό του και με τη συμβολή αναδόχου εταιρείας, η οποία συνέβαλλε αποφασιστικά στις προσπάθειες αποκατάστασης των εκτεταμένων ζημιών, παραδίδει σήμερα Παρασκευή, εκ νέου τη γραμμή σε ηλεκτροκινούμενη κυκλοφορία, προς αποκατάσταση των προβλεπόμενων ταχυτήτων και δρομολογίων.

Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος σε συνεργασία με τις Σιδηροδρομικές Επιχειρήσεις, αναφέρεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ, υλοποιεί τον σχεδιασμό για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου με απώτερο στόχο την ενίσχυση της παρουσίας των σιδηροδρομικών επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών, στην καθημερινότητα των πολιτών και της επιχειρηματικότητας, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές και διεθνείς πρακτικές.

Πηγή: news.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις