ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας με Μακρή για διορισμό πολύτεκνων εκπαιδευτικών από το 2010

Την εξεύρεση λύσης για την απορρόφηση των αδιόριστων πολύτεκνων εκπαιδευτικών της “κλειστής λίστας του 2010”, ζήτησε από την Υφυπουργό Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός μετέφερε στην Υφυπουργό το διαχρονικό αίτημα για διορισμό των εναπομεινάντων διοριστέων, πολύτεκνων εκπαιδευτικών του πίνακα του 2010, επισημαίνοντας το αίσθημα αδικίας που βιώνουν, αλλά και ανασφάλεια από την ανατροπή των σχεδιασμών τους.

Υπενθυμίζεται πως με το Νόμο 3255/2004, προβλεπόταν ο διορισμός πολύτεκνων εκπαιδευτικών σε θέσεις του Υπουργείου Παιδείας, χωρίς διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Ακολούθησε ο διορισμός μερίδας εκπαιδευτικών από τον πίνακα που καταρτίσθηκε, αλλά με το ν. 3848/2010 (νόμο Διαμαντοπούλου) καταργήθηκαν οι ευεργετικές διατάξεις του προηγούμενου νόμου, με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι διοριστέοι να μην απορροφηθούν στις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Ο σχετικός πίνακας των εναπομεινάντων πολύτεκνων εκπαιδευτικών, περιλαμβάνει λιγότερο από 300 άτομα, αφού πολλοί εξ’ αυτών αξιοποίησαν την ποσόστωση του 20%, προκειμένου να διοριστούν σε άλλες θέσεις του Δημοσίου.

Ο κ. Κέλλας ζήτησε από την κ. Μακρή να εξετάσει με τη δέουσα προσοχή το ζήτημα, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία εις βάρος των εκπαιδευτικών. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι η πολιτεία θα εκπέμψει μήνυμα αρωγής και συμπαράστασης προς τις πολύτεκνες οικογένειες.

Η Υφυπουργός κ. Ζέττα Μακρή, αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματος, επεσήμανε ότι “η πολιτεία οφείλει να επιδεικνύει ειδική μέριμνα για τις πολύτεκνες οικογένειες, οι οποίες συμβάλλουν στην ανάσχεση της δημογραφικής απειλής” και δεσμεύθηκε να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα επίλυσης του θέματος.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες