ΛΑΡΙΣΑ

Το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας στηρίζει και προωθεί την ψηφιακή καμπάνια #WhiteCard

Η 6η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως διεθνής ημέρα του Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη. Είναι αφιερωμένη στον αθλητισμό και στην σωματική δραστηριότητα ως παράγοντες ανάπτυξης του ατόμου, της εκπαίδευσης, του ευ ζην και ενός ειρηνικού κόσμου.

Η διεθνοποίηση του αθλητισμού δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη της Ειρήνης, καθώς  στις παγκόσμιες αθλητικές εκδηλώσεις αναδεικνύονται ιδεώδη όπως αυτά της συνεργασίας, της άμιλλας και της ειρηνικής συνύπαρξης.

Από το 2015 έχει ξεκινήσει μια παγκόσμια ψηφιακή καμπάνια με τον τίτλο #Whitecard η οποία προσκαλεί τον/την καθένα /μιά  μας να συμμετέχει υποστηρίζοντας τον αθλητισμό ως παράγοντα προώθησης της ειρήνης. Σε αντίθεση με την κίτρινη και κόκκινη κάρτα που συμβολίζουν την τιμωρία σε αθλητικές διοργανώσεις, η λευκή κάρτα  γίνεται μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης και συνδέεται με την 6η Απριλίου, την παγκόσμια ημέρα του Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη.

Το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας, που συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ Inspire για ένταξη των ιδεών του Ολυμπισμού στην αθλητική εκπαίδευση, υποστηρίζει και προωθεί  την ψηφιακή καμπάνια #WhiteCard στα μέλη της σχολικής και τοπικής κοινότητας καθώς και σ΄ ένα διευρυμένο δίκτυο συνεργατών/φορέων και σας προσκαλεί να πάρετε μέρος, στέλνοντας το δικό σας μήνυμα για έναν ειρηνικό κόσμο.

Χρειάζονται δύο απλά βήματα:

Βγάλτε μια προσωπική φωτογραφία ή και με φίλους/ες κρατώντας στο χέρι σας μια λευκή κάρτα.

Ανεβάστε τη φωτογραφία σας στο instagram και κάντε tag τον λογαριασμό του σχολείου μας ώστε να την αναδημοσιεύσουμε ή στείλτε τη μας σε προσωπικό μήνυμα ώστε να τη δημοσιεύσουμε εμείς κατευθείαν.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες