ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Απίστευτο! Οι ψυχίατροι άφησαν τον μακελάρη να κυκλοφορεί ελεύθερος

Πολλά είναι τα ερωτηματικά που προκύπτουν για τη στάση των γιατρών της Ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, οι οποίοι έκριναν ότι ο 31χρονος μακελάρης της Μακρινίτσας, μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος, μέχρι να διαπιστωθεί αν πάσχει ή όχι από ψυχιατρικό νόσημα.

Όπως αποκάλυψε το TheNewspaper.gr η 28χρονη Κωνσταντίνα Τσάπα, που βρήκε με τον αδερφό της τραγικό θάνατο από το μαχαίρι του συζύγους της, στις 15 Ιανουαρίου είχε καταθέσει αίτημα ακούσιας νοσηλείας του 31χρονου σε ψυχιατρική δομή.

Ο εισαγγελέας του Βόλου διαβίβασε εντός 24 ωρών την υπόθεση στην Ψυχιατρική κλινική του “Αχιλλοπουλείου” για να εξετάσουν οι γιατροί τον φερόμενο ως δράστη και να κρίνουν αν υπάρχει λόγος νοσηλείας.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, που εμπεριέχονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε οι γιατροί του Νοσοκομείου εξέτασαν τον άνδρα και τον άφησαν ελεύθερο, επιφυλασσόμενοι για τη νοσηλεία του.

“Έχει σοβαρό ψυχικό νόσημα και θα έπρεπε να έχει άλλη αντιμετώπιση για τον άνθρωπο αυτό” επισήμανε ο δικηγόρος του Δ. Βούλγαρης. “Θα είχαν αποφευχθεί όλα αυτά αν είχαμε μία έγκαιρη νοσηλεία”.

«Εμμονές και τάσεις καταδίωξης» είχε ο δράστης σύμφωνα με το πόρισμα των γιατρών, το οποίο εμπεριέχεται στη δικογραφία. Για τον λόγο αυτό κυκλοφορούσε συνεχώς στον Βόλο με ένα μαχαίρι με λάμα 25 εκατοστών και σήμερα, υπό κανονικές συνθήκες θα διεξαγόταν η εκδίκαση της υπόθεσης για την αίτηση ακούσιας νοσηλείας που κατέθεσε το θύμα.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις στην κοινή γνώμη γιατί άφησαν να κυκλοφορεί ελεύθερος ένας άνθρωπος που όπως απέδειξε η ιστορία, ήταν άκρως επικίνδυνος για το κοινωνικό σύνολο.

Τα ίδια ερωτηματικά γεννήθηκαν και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες “απέδρασε” πασίγνωστος γιατρός του Βόλου από την Ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου κάνοντας βουτιά θανάτου πριν λίγους μήνες, αλλά και για την υπόθεση με τον “Κάμελ” που κρίνεται ψυχικά υγιής και κυκλοφορεί στον Βόλο κάνοντας συνεχείς επιθέσεις σε ανυποψίαστες γυναίκες.

Πηγή: thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες