ΛΑΡΙΣΑ

Συνάντηση Χαρακόπουλου με ΕΣΠΕΘ: “Οδικός χάρτης” επίλυσης των προβλημάτων των στρατιωτικών

«Ήμουν εξ αυτών που χρόνια τώρα υπογράμμιζα την ανάγκη αύξησης των αμυντικών δαπανών στον προϋπολογισμό του κράτους, τόσο για την προμήθεια των αναγκαίων οπλικών συστημάτων, όσο και για την αξιοπρεπή αμοιβή των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων. Χαίρομαι, που σήμερα, έστω και υπό το βάρος της κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας, όλοι αντιλαμβάνονται την αξία της ισχυρής αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ένωσης Στρατιωτικών της Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ) κ. Χρήστο Καρανάσιο και τον γενικό γραμματέα κ. Λεωνίδα Κολονιώτη, κατά την οποία του έθεσαν ζητήματα πλημμελούς εφαρμογής του θεσμικού πλαισίου, αλλά και εκκρεμότητες που πρέπει να διεκπεραιωθούν, προκειμένου να στηριχτούν ουσιαστικά στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των στρατιωτικών επεσήμαναν ότι αναμένουν να εφαρμοστεί στην πράξη η θεσμοθετημένη (ν. 4336/2015) αύξηση της ημερήσιας αποζημίωσης των μετακινούμενων στελεχών στο ύψος των 40 ευρώ ανά ημέρα, από τα 29,35 ευρώ που παρέμεινε καθηλωμένη μέχρι σήμερα, και η έκδοση ΚΥΑ σχετικά με τις λεπτομέρειες εφαρμογής για την καταβολή της ειδικής αποζημίωσης για τη νυχτερινή απασχόληση, που προβλέπονται στις διατάξεις του νόμου 4472/2017 για το νέο μισθολόγιο. Επίσης, υποστήριξαν ότι επείγουν ρυθμίσεις στο θέμα της εναρμόνισης του διοικητικού βαθμού με τον μισθολογικό των αξιωματικών με προέλευση ΕΠΥ/ΟΠΥ/ΕΜΘ, καθώς πολλοί από αυτούς αναμένουν την αποστρατεία τους και φοβούνται για προβλήματα στην συνταξιοδότησή τους. Τέλος, ζήτησαν να αρθεί η άνιση μεταχείριση σε σχέση με τους ένστολους των σωμάτων ασφαλείας που αφορά στη μετακίνηση σε χώρες της ΕΕ, καθώς οι ταυτότητές τους δεν αναγνωρίζονται ως ταξιδιωτικά έγγραφα, γεγονός που τους αναγκάζει σε επιπλέον έξοδα έκδοσης διαβατηρίων.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος άκουσε τους προβληματισμούς και τα αιτήματα που διατύπωσαν οι εκπρόσωποι των στρατιωτικών και δεσμεύτηκε ότι θα τα μεταφέρει στους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να δρομολογηθεί «οδικός χάρτης» για την υλοποίησή τους.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες