ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Αυτές είναι οι πτήσεις που «κλείδωσαν» για το 2021 από το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Δύσκολο συνεχίζει και είναι για τον κλάδο του Τουρισμού το καλοκαίρι του 2021. Οι προβλέψεις των τουριστικών πρακτόρων υποστηρίζουν οτι θα είναι καλύτερο από το περσινό σε επίπεδο κίνησης, όμως επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία.

Στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, η μεγαλύτερη πύλη εισόδου στην Κεντρική Ελλάδα, όλα είναι έτοιμα για την υποδοχή επισκεπτών. Όμως, μέχρι αυτή τη στιγμή οι πτήσεις που έχουν «κλειδώσει» είναι λιγοστές. Σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο Τουρισμού Θεσσαλίας Γιάννη Μπουτίνα, «είναι αρκετά πιθανό να υπάρξουν προσθήκες την τελευταία στιγμή, όταν θα ξεκαθαρίσει και στην Ευρώπη το πλαίσιο των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τα ταξίδια εξωτερικού».

Φέτος προστέθηκε νέα πτήση στο πρόγραμμα του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου με την οποία θα συνδέεται εβδομαδιαία ο προορισμός Βόλος & Πήλιο με την αγορά του Ισραήλ. Η πτήση θα πραγματοποιείται από 29 Ιουνίου μέχρι τον Σεπτέμβριο, κάθε Τρίτη με ώρα αναχώρησης 12:35 από το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ και θα επιστρέφει την ίδια ημέρα με ώρα αναχώρησης 16:00 από το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η αεροπορική σύνδεση αφορά μισθωμένες πτήσεις και ειδικότερα τουριστικά προγράμματα – πακέτα διακοπών, που απευθύνονται  προς την ισραηλινή αγορά και αφορούν διακοπές στον προορισμό Βόλος-Πήλιο.

Σταθερή παραμένη η γραμμή που έχει ανοίξει εδώ και δύο χρόνια, με την EasyJet να επιμένει παρά τα ολέθρια αποτελέσματα της πανδημίας. Έτσι, από 2 Ιουνίου ξεκινούν τα προγραμματισμένβα δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου, τα οποία θα διαρκέσουν έως τις 30 Οκτωβρίου. Τα εισιτήρια ξεκινούν από 22,49 ευρώ, ενώ η εταιρεία πετάει κάθε Τετάρτη και Σάββατο.

Πιστή στη Μαγνησία παραμένει όμως και η Condor. Ο αερομεταφορέας δείχνει να εμπιστεύεται την περιοχή μας, παρότι κατήργησε -προς το παρόν- τον έναν από τους δύο διαθέσιμους προορισμούς για το φετινό καλοκαίρι. Για τον λόγο αυτό θα πετάει από τη Ν. Αγχίαλο για το Μόναχο και αντιστρόφως κάθε Τετάρτη και Σάββατο από τις 22 Μαίου έως τις 9 Οκτωβρίου. Το σύστημα κρατήσεων παραμένει ανοιχτό στην ιστοσελίδα της εταιρείας και οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 99,99 ευρώ!

H Πολιτική Αεροπορία βρίσκεται εν αναμονή και της απόφασης της Transavia για την ενεργοποίηση της γραμμής Βόλος – Άμστερνταμ, αλλά και της Austrian για τη σύνδεση με τη Βιέννη.

Πηγή: thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες