ΛΑΡΙΣΑ

Ο Χαρακόπουλος για τη ρύθμιση των μικροδανείων από τον τέως Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθημερινά αποδεικνύει ότι αφουγκράζεται την κοινωνία, δίνοντας λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα. Αυτό επιβεβαιώνεται και με τους δανειολήπτες μικροδανείων αποπεράτωσης ή επισκευής κατοικίας, που συνήφθησαν την περίοδο 1995-2000, από τον τέως Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και μεταφέρθηκαν στην Εθνική Τράπεζα (ΕτΕ), αλλά έκτοτε δεν είχαν ρυθμιστεί χωρίς δική τους ευθύνη. Ήταν ένα δίκαιο αίτημα, που προσπάθησα να αναδείξω μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αλλά και με κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους αρμόδιους κρατικούς λειτουργούς, και γι αυτό αισθάνομαι και προσωπική ικανοποίηση για την επίλυσή του. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για κάθε δίκαια υπόθεση, αξιοποιώντας τις δυνατότητες παρέμβασης που μου δίνει ο θεσμικός ρόλος που μου εμπιστεύθηκαν οι πολίτες». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, για τη δυνατότητα ρύθμισης των μικροδανείων του τέως ΟΕΚ της περιόδου 1995-2000 που μεταφέρθηκαν για παρακολούθηση στην ΕτΕ, και παρά τις διαμαρτυρίες των δανειοληπτών, δεν είχαν έως σήμερα ρυθμιστεί.

Πρόκειται για σημαντικό αριθμό δανειοληπτών, που υπολογίζεται στο 10% του συνόλου των δικαιούχων μικροδάνεια από τον τέως ΟΕΚ, για τους οποίους ο κυβερνητικός βουλευτής υπογράμμιζε ότι «εύλογα θεωρούν ότι η κωλυσιεργία που υφίστανται -ενώ άλλοι συμπολίτες τους που έλαβαν παρόμοια δάνεια έχουν προβεί στη ρύθμισή τους- είναι αδικαιολόγητη και προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα».

Ο Θεσσαλός πολιτικός έθεσε επανειλημμένως το συγκεκριμένο πρόβλημα μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, στις 19.11.19 και 07.05.20, αλλά και δια ζώσης στη συνάντησή του με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη (φωτ.) στις 25.09.20. Τελευταία φορά κατέθεσε σχετική ερώτηση στις 03.01.21 προς τους αρμόδιους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών, η οποία συνοδευόταν από Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες