ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας στην τηλεδιάσκεψη του Δήμου Τεμπών: Άμεσες αποζημιώσεις στους πληγέντες αμυγδαλοπαραγωγούς

«Με ιδιαίτερη στενοχώρια, αντίκρισα την απογοήτευση στα πρόσωπα των αμυγδαλοπαραγωγών του Συκουρίου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στην περιοχή. Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται μία ένεση αισιοδοξίας και την διαβεβαίωση από την Πολιτεία για γρήγορες εκτιμήσεις των ζημιών και άμεσες αποζημιώσεις».

Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, μετέχοντας στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε ο Δήμος Τεμπών για τις ζημιές, που προκλήθηκαν από τον παγετό της 25ης και 26ης Μαρτίου στις δενδροκαλλιέργειες και κυρίως στην αμυγδαλιά, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός χαιρέτισε την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού από τον ΕΛΓΑ, «ώστε να τρέξουν οι εκτιμήσεις των ζημιών», ενώ για τα συστήματα αντιπαγετικής προστασίας ανέφερε ότι «πρέπει να αξιοποιηθούν όλα τα προβλεπόμενα κονδύλια από το ΠΑΑ», υπενθυμίζοντας ότι η σχετική πρόσκληση είναι ανοιχτή αυτή την περίοδο και μπορούν να την εκμεταλλευτούν μεμονωμένοι παραγωγοί, Ομάδες Παραγωγών και Συνεταιρισμοί.

Καταλήγοντας, ο κ. Κέλλας διαβεβαίωσε ότι θα είναι αρωγός στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής Τεμπών και των παραγωγών, προκειμένου να δρομολογηθούν οι λύσεις, που θα κρατήσουν τους αγρότες στα χωράφια τους και θα ενισχύσουν το εισόδημά τους.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες