ΛΑΡΙΣΑ

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Λάρισας για τη συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 30/3/2021 συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Λάρισας  με το διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης α/θμιας και β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, στη συνάντηση συμμετείχε και αντιπροσωπεία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 25ου ΔΣ Λάρισας.

Από την πλευρά του ΔΣ της Ένωσης θέσαμε στο  διευθυντή τα θέματα που κουβεντιάστηκαν στη σύσκεψη των συλλόγων γονέων στις 16 Μάρτη:

-Πιο συγκεκριμένα θέσαμε το ζήτημα των σχολικών κτηρίων που κρίθηκαν ακατάλληλα κατά τον πρώτο έλεγχο (30 σχολεία), εκφράζοντας την ανησυχία αλλά και την αγωνία των γονιών και μαθητών για το τι «μέλλει γενέσθαι» με τα σχολεία αυτά, απαιτήσαμε οριστική ενημέρωση για τις τυχον μετακινήσεις που θα προκύψουν μετα τα αποτελέσματα του δεύτερου ελέγχου, μια και πέρασαν αρκετές ημέρες χωρίς να έχουμε καμιά ενημέρωση , από το δήμο Λαρισαίων ή από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης.  Ο κ. Δοδοντσάκης δήλωσε ότι δεν έχει ενημέρωση για τον επανέλεγχο  από τους αρμόδιους αντιδημάρχους, επειδή δεν έχουν δοθεί ακόμα τα επίσημα αποτελέσματα από την ΚΤ.ΥΠ. Βεβαίως ούτε λόγος για το αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την αποκάτάσταση των κτηρίων που επλήγησαν από το σεισμό, με την ανησυχία των γονιών να επιτείνεται.

Επίσης θέσαμε το θέμα των μαθητών της Γ΄Λυκείου που βρίσκονται στη διαδικασία των Πανελληνίων εξετάσεων, αναφέροντας ότι η συνεχής σεισμική ακολουθία προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία και αναστάτωση στην προετοιμασία αυτών των παιδιών. Η ηρεμία τους έχει κλονιστεί και η αυτοσυγκέντρωσή τους έχει μειωθεί σε σχέση με το στόχο.

Δυστυχώς τα παιδιά αυτά, αντιμετωπίζοντας από τη μία την πανδημία και τις ατελείωτες ώρες τηλεκπαίδευσης και από την άλλη τις καταστροφικές συνέπειες της σεισμικής ακολουθίας στην περιοχή, βρίσκονται σε μειονεκτική θέση έναντι άλλων παιδιών που θα δώσουν φέτος πανελλήνιες με τις οποίες καθορίζεται το μέλλον τους.  Ζητήσαμε ότι ίσχυσε σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν να ισχύσει και για τους μαθητές αυτούς με την μοριοδότηση της επίδοσής  τους.

Ο κ. Δοδοντσάκης δήλωσε ότι θα μεταφέρει απλώς το αίτημα στο υπουργείο …

Θέσαμε επίσης το θέμα των ειδικών σχολείων, την κατάσταση που επικρατεί σε αυτά τονίζοντας το γεγονός ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τόσους μήνες να αφήνει όλους, μαθητές και εκπαιδευτικούς ανοχύρωτους στο έλεος της πανδημίας αφού η ειδική εκπαίδευση λειτουργεί τόσους μήνες χωρίς κανένα επιπλέον έκτακτο μέτρο ασφαλείας και υγιεινής. Γνωρίζοντας ωστόσο ότι οι μαθητές των Ειδικών σχολείων αποτελούν ευάλωτη ομάδα!

Τονίσαμε τα ελλειπή μέτρα προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών (ακατάλληλες υποδομές, στενοί χώροι όπως το 1ο ΔΑΔ που οι αίθουσές του αντί για παράθυρα έχουν φεγγίτες, μεταφορά 4 μαθητών σε ένα ταξί που αντικειμενικά δεν μπορούν να δεχτούν μάσκα), αναφερθήκαμε στο τραγικό γεγονός της απώλειας εκπαιδευτικού ειδικού σχολείου, από κορονοιό, αναδεικνύοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά και της δημοτικής και περιφερειακής αρχής για την κατάσταση στις υποδομές και τη μεταφορά των μαθητών. Απαιτήσαμε τώρα, άμεσα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής για τα ειδικά σχολεία..

Τονίζουμε ακόμη μια φορά ότι όσο τα ειδικά σχολεία μένουν ανοιχτά, χωρίς να λαμβάνονται όλα τα παραπάνω απαραίτητα και αναγκαία μέτρα, τόσο οι κίνδυνοι θα μεγαλώνουν!!!

Τέλος από την πλευρά του συλλόγου γονέων του 25ου ΔΣ σχολείου Λάρισας εκφράστηκε η αντίθεσή τους στην μετατροπή του σχολείου σε πειραματικό, γεγονός που θα επιφέρει αναστάτωση σε αρκετές οικογένειες μαθητών που φοιτούν ήδη. Σημαντική μερίδα των μαθητών στα πειραματικά σχολεία επιλέγεται με κλήρωση, άρα αρκετοί μαθητές του σχολείου θα πρέπει να αναζητήσουν άλλο σχολείο, μακριά από το σπίτι τους, επειδή τα όμορα σχολεία είναι υπερπλήρη (υπάρχει σχετική ανακοίνωση του συλλόγου). Επίσης αναφέρθηκαν στα αποτελέσματα του επανελέγχου του σχολείου, αφού έχει κριθεί προσωρινά ακατάλληλο και οι γονείς δεν έχουν καμιά ενημέρωση για την επαναλειτουργία. Τέλος εκφράστηκε η ανησυχία για την τύχη του τμήματος ένταξης που λειτουργεί στο σχολείο με 19 παιδιά ΑΜΕΑ, εάν το σχολείο γίνει πειραματικό.

Στην ερώτησή μας προς τον Περιφερειακό διευθυντή, γιατί η διευθύντρια της α/βαθμιας προωθεί την πρόταση της μετατροπής του 25ου δημοτικού σε πειραματικό, αφού ούτε ο σύλλογος διδασκόντων, ούτε ο σύλλογος γονέων συμφωνεί μας απάντησε ότι σε κάθε περίπτωση οφείλει να εφαρμόσει τον νόμο.

Ως ΔΣ της Ένωσης θα συνεχίσουμε τις συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς, απαιτώντας λύσεις στα οξυμένα προβλήματα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ενημέρωση για το δεύτερο έλεγχο των σχολείων, απαιτούμε από τους αρμόδιους να μας πούνε τι θα γίνει με τους 1900 και πλέον μαθητές της α/θμιας αλλά και για αυτούς της β/θμιας που είναι «άστεγοι», δηλαδή το σχολείο τους είναι ακατάλληλο.

Τέλος καλούμε τους συλλόγους γονέων  να είναι δίπλα στην Ένωση, στον κοινό αγώνα για τη μόρφωση και τις ζωές των παιδιών μας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες