ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Αγανάκτηση για τα συνθήματα σε σπίτια στη συνοικία του Αγ. Κωνσταντίνου

Αγανάκτηση κατοίκων στη συνοικία του Βόλου, που έβαλαν σημαίες στα σπίτια τους και τα βρήκαν βαμμένα με συνθήματα. Την ίδια ώρα που ο απανταχού Ελληνισμός, αλλά και ο κόσμος ολόκληρος τιμούσε με εκδηλώσεις τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου, περιουσίες Βολιωτών βανδαλίστηκαν.

Κάτοικοι της συνοικίας έβαλαν τη γαλανόλευκη στα μπαλκόνια των διαμερισμάτων τους και στις αυλές των σπιτιών τους από την παραμονή της 25ης Μαρτίου για να τιμήσουν την εθνική επέτειο και τη συμπλήρωση 200 ετών ελευθερίας.

Ωστόσο, όπως κατήγγειλαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ξύπνησαν και είδαν τους τοίχους των σπιτιών τους βανδαλισμένους. Αγνωστοι, προφανώς βραδινές ώρες προς ξημερώματα της Εθνικής Επετείου, ανέγραψαν στους τοίχους το σύνθημα «200 χρόνια καταπίεση».

Κάτοικοι που ξύπνησαν και είδαν τα συνθήματα γραμμένα με μοβ σπρέι, αντέδρασαν. Όπως ανέφεραν μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, μόνο σε μία απόσταση 150 μέτρων βανδαλίστηκαν τρία σπίτια. Κάτοικοι μιλούν για μεθοδευμένη επίθεση σε σπίτια που είχαν υψώσει την ελληνική σημαία και για επίθεση με ρατσιστική χροιά σε βάρος όσων ήθελαν να εκφράσουν τα πατριωτικά τους αισθήματα.

«Τα συνθήματα αναγράφηκαν στους τοίχους των σπιτιών και των διαμερισμάτων που είχαν υψωμένες ελληνικές σημαίες. Διπλανά σπίτια που δεν είχαν σημαίες δεν τα πείραξαν. Στοχοποιηθήκαμε επειδή θελήσαμε να τιμήσουμε την εθνική επέτειο και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση; Τιμωρηθήκαμε για τα πατριωτικά μας συναισθήματα;», έλεγαν αγανακτισμένοι για τις πράξεις αγνώστων.

Σε σπίτι που αποτέλεσε έναν από τους στόχους της επίθεσης αγνώστων υπάρχει εγκατεστημένη κάμερα, το βίντεο της οποίας, αν έχει «συλλάβει» κινήσεις θα δοθεί στην αστυνομία για περαιτέρω έρευνα.

Αντίστοιχες ενέργειες με ανάρτηση πανό και συνθήματα έγιναν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Για την περίπτωση του Βόλου έως και σήμερα δεν είχε αναλάβει επίσημα την ευθύνη κάποια οργάνωση.

Πηγή: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες