ΛΑΡΙΣΑ

Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης –  Οι δηλώσεις μετά την κατάθεση στεφάνων

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Λάρισας, στον λόφο του Φρουρίου και αφού ολοκληρώθηκε η κατάθεση των στεφάνων οι τοπικοί άρχοντες προέβησαν σε δηλώσεις.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Στρατάκος τόνισε: “Βρισκόμαστε στην ιστορική πόλη της Λάρισας και μετέχουμε στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου του 2021. Συμπληρώνουμε 200 χρόνια σήμερα από την ίδρυση του ελληνικού κράτους όπου τότε σπουδαίοι και γενναίοι άνθρωποι πολέμησαν για μια ελεύθερη πατρίδα. Σε εμάς του νεότερους Έλληνες πέφτει το βάρος να φανούμε αντάξιοι σε αυτούς τους αγωνιστές και να διατηρήσουμε τα διαχρονικά μηνύματα με πίστη στον Θεό και την πατρίδα».

Ο βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ. κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, υπογράμμισε: «Με εθνική ενότητα και ισχυρές αποτρεπτικές ικανότητες, με γερές συμμαχίες και εθνική παιδεία στα παιδιά μας μπορούμε να είμαστε άξιοι συνεχιστές της κληρονομιάς των ηρώων του ’21. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες».

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός επισήμανε: “Η Ελλάδα στέκεται δυνατή και ελεύθερη με δικαιοσύνη. Η Ελλάδα που μπορεί και πετυχαίνει στόχους και δημιουργεί. Η Ελλάδα που ήταν το πρώτο έθνος κράτος σε όλη την Ευρώπη και έγινε πρώτη. Η Ελλάδα που έκανε κράτος μέσα από μια εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση. Να είμαστε μονιασμένοι».

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης υπογράμμισε: «200 χρόνια από την εθνική μας παλιγγενεσία. 200 χρόνια αγώνων για εθνική ανεξαρτησία και προκοπή. Τα διδάγματα αυτής της περιόδου είναι μοναδικά. Με ενότητα μπορούμε να πορευόμαστε και να κατακτάμε καινούργιες κορυφές. Το ξέφωτο δεν μπορούμε να το δούμε μπροστά μας, παραμόνο με ενότητα. Χρόνια πολλά Ελλάδα».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες