ΛΑΡΙΣΑ

“Υψηλόβαθμο στέλεχος” της Ιταλικής μαφίας ζούσε στα παράλια της Λάρισας – Έφοδος της αστυνομίας

Έναν 63χρονο Ιταλό υπήκοο, που αναζητούνταν -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- με βάση Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, συνέλαβαν χθες το πρωί αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

Ο 63χρονος αναζητούνταν από τις Ιταλικές Αρχές, καθώς φέρεται εμπλεκόμενος σε υποθέσεις της Ιταλικής μαφίας και μάλιστα ως «υψηλόβαθμο στέλεχος», ενώ τα τελευταία τουλάχιστον 7 χρόνια ζούσε στο Πολυδένδρι Αγιάς, ως φιλήσυχος πολίτης.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας μετά από πολυήμερη παρακολούθηση εντόπισαν τον 63χρονο καταζητούμενο να κατοικεί σε «απόμερο» σπίτι στο Πολυδένδρι Αγιάς και έπειτα από επιχείρηση χθες τα ξημερώματα προχώρησαν στη σύλληψή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 63χρονος καταζητούμενος, χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση φέρεται να δήλωσε πως έφυγε νόμιμα από τη χώρα του και μάλιστα με αθωωτική απόφαση υπέρ του.

Κατά μία εκδοχή ακολούθησε προσφυγή κατά της δικαστικής απόφασης που είχε ως αποτέλεσμα να δικασθεί ερήμην και εν αγνοία του να εκδοθεί το Ευρωπαϊκό Ένταλμα για τη σύλληψή του. Από τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται πως στο σπίτι σια παράλια της Λάρισας, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια, από την αστυνομική έρευνα δεν προέκυψαν αξιόλογα ευρήματα, παρά μόνο τα ταξιδιωτικά έγγραφα του Ιταλού υπηκόου, με την ΕΛ.ΑΣ. να προχωρά στην ταυτοποίηση των στοιχείων του. Ο συλληφθείς αναμένεται να προσαχθεί ενώπιον της Εισαγγελίας Εφετών ως αρμόδια για τα Ευρωπαϊκά Εντάλματα και προκειμένου να εξετασθεί η εκτέλεση του εντάλματος και κατ’ επέκταση να παραδοθεί ή όχι στη χώρα που τον αναζητεί.

  • φωτο αρχείου

Πηγή: Ελευθερία – Β. Κακάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες