ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Σεισμός: Δείτε το σπίτι που βρίσκεται ακριβώς πάνω απ’ το ρήγμα στο Δαμάσι – Ο γιος της οικογένειας έπεσε από την σκεπή (βίντεο)

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι του Δαμασίου που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται σε μερικά δευτερόλεπτα από τον σεισμό των 6 Ρίχτερ της 3ης Μαρτίου.

Πλέον αναμένουν την βοήθεια και την στήριξη της πολιτείας για να μπορέσουν να επισκευάσουν τα σπίτια τους (όσα επισκευάζονται) επιστρέφοντας στην κανονικότητα, κάτι που θα αργήσει πολύ να γίνει όπως όλα δείχνουν.

Πολλοί κάτοικοι έχουν εκδηλώσει την αντίθεσή τους στα πορίσματα των μηχανικών μετά τον επανέλεγχο καθώς θεωρούν πως τα σπίτια τους δεν είναι επισκευάσιμα όπως κρίνουν οι ειδικοί.

Όπως η κα Βικτωρία Νάκα – Πρατσίλα, ιδιοκτήτρια σπιτιού το οποίο χτίστηκε την δεκαετία του ’80 και επανελέγχθηκε χθες Δευτέρα από τους μηχανικούς και αυτή την φορά το πόρισμα ήταν πως το σπίτι της είναι τελικά σε κατάσταση που μπορεί να επισκευαστεί ενώ στον πρώτο έλεγχο είχε χαρακτηριστεί ως μη κατοικήσιμο. Τονίζει δε ότι την ώρα που έγινε ο μεγάλος μετασεισμός ο γιος της έπεσε από την σκεπή έχοντας χτυπήσει σοβαρά στα πόδια του.

Η ίδια υποστηρίζει πως ακόμη γκρεμίζονται τμήματα του σπιτιού της με τους μετασεισμούς που συνεχίζονται, ενώ τονίζει χαρακτηριστικά πως χαρίζει το σπίτι της σε όποιον μπορεί να το επισκευάσει και έπειτα να μπει μέσα να το κατοικίσει.

Η κα Βικτωρία Νάκα – Πρατσίλα μάλιστα σημειώνει ότι ο σεισμολόγος κ. Κώστας Παπαζάχος ο οποίος είδε το σπίτι της είπε ότι το οίκημα βρίσκεται ακριβώς πάνω από το ρήγμα έχοντας σκίσει τη γη στα δύο.

Δείτε το βίντεο – ρεπορτάζ του Αστέριου Στέλιου:

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες