ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Καλογιάννης: Οι μισές σχολικές μονάδες που είχαν βγει ακατάλληλες στον πρώτο έλεγχο αναμένεται να αναδειχθούν ως κατάλληλες

Αισιόδοξα ήταν τα νέα που μετέφερε στο δημοτικό συμβούλιο το απόγευμα της Τρίτης ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, σχετικά με την πορεία των ελέγχων στα σχολικά κτήρια του δήμου, μετά τους αλλεπάλληλους πρόσφατους σεισμούς.

Ο κ. Καλογιάννης εκτίμησε πως με βάση την πληροφόρηση που έχει «οι μισές από τις κτηριακές μονάδες που είχαν βγει στον πρώτο έλεγχο ακατάλληλες θα αλλάξουν κατηγορία».

«Είχαμε πει, εξήγησε, ότι σήμερα και αύριο θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος της ΚΤΥΠ στα σχολεία της πόλης που εμφάνισαν προβλήματα με το σεισμό. Θα ολοκληρωθεί αύριο και θα υπάρχει μία καλή είδηση: Ανάμεσα σε αυτά που κρίθηκαν κατάλληλα και ακατάλληλα, υπάρχει μία νέα πολύ προσεκτική προσέγγιση από τα συνεργεία που ουσιαστικά οδηγεί ένα σημαντικό αριθμό σχολείων προς τη μεριά των κατάλληλων, δηλαδή των πολύ μικρών επισκευών, αφού ελέγχθηκαν με πολύ μεγάλη λεπτομέρεια τα σχολεία αυτά».

Ο δήμαρχος σημείωσε πως «αυτό δίνει την ευκαιρία να επισκευάσουμε πολύ σύντομα αυτά τα σχολεία να τα επισκευάσουμε με τον τρόπο που υποδεικνύει ο ίδιος ο ΟΑΣΠ και να μπορέσουμε πολύ πιο γρήγορα να παραδώσουμε στην εκπαίδευση, ένα μεγάλο μέρος αυτών των μονάδων».

Τέλος ο κ. Καλογιάννης κατέστησε σαφές πως «τα απογραφικά που θα παραδοθούν στο δήμο θα είναι ενυπόγραφα από ειδικούς επιστήμονες οι οποίοι υποδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο οφείλουν και πρέπει να γίνουν οι όποιες επισκευές – επιδιορθώσεις προκειμένου να γίνουν λειτουργικά τα σχολεία μας».

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις