ΛΑΡΙΣΑ

Νέα επίσκεψη της Άννας Βαγενά στα σεισμόπληκτα χωριά του νομού

Τα σεισμόπληκτα χωριά Δαμάσι και Μεσοχώρι επισκέφτηκε εκ νέου η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας Άννα Βαγενά, συνοδευόμενη στο Δαμάσιαπό τον συντονιστή της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τυρνάβου, Νίκο Γεωργάκη και στο Μεσοχώρι από τον συντονιστή της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ελασσόνας, Νίκο Μπίκια, καθώς και από τον Γιάννη Καριπίδη, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας και πρώην υποψήφιο βουλευτή του νομού, προκειμένου να συνομιλήσει με τους κατοίκους και να ενημερωθεί για τα προβλήματά τους, τα οποία παραμένουν ακόμα σε εκκρεμότητα, είκοσι μέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Κατά την επίσκεψή της στα δύο χωριά, η Άννα Βαγενά συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Δαμασίου, κ. Γιώργο Τσανάκα, τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Δαμασίου, κ. Γρηγόρη Λέτσιο, καθώς και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μεσοχωρίου, κ. Γιάννη Ζαρλαδάνη.

Το μεγάλο παράπονο των κατοίκων του Δαμασίου και του Μεσοχωρίου όπως εκφράστηκε στην κα Βαγενά είναι ότι δεν έχει εισακουστεί ακόμα το αίτημά τους να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα κατά του κορονοϊού, δεδομένου ότι βρίσκονται σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης και ότι έχουν ήδη σημειωθεί κρούσματα ανάμεσά τους.

Ακόμα, ένα βασικό αίτημα που συζητήθηκε είναι η επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της καταλληλόλητας χρήσης κτιρίων και κατοικιών από τα αρμόδια κλιμάκια. Συγκεκριμένα, στο Δαμάσι υπάρχουν 200 σπίτια που έχουν χαρακτηριστεί ως κίτρινα, δηλαδή ως προσωρινά μη κατοικήσιμα, πολλά εξ αυτών, όμως, όπως το σπίτι της οικογένειας Σεΐζη,φέρει τόσο σοβαρέςζημιές που οι άνθρωποι δεν μπορούν ούτε να διανοηθούν ότι μπορεί να επισκευαστεί και να κατοικηθεί, όπως ισχυρίστηκαν οι υπεύθυνοι του κλιμακίου που διενήργησαν την πρώτη αυτοψία. Γενικά, υπάρχει μία διάχυτη ανασφάλεια ως προς το εάν πολλά από τα σπίτια αυτά μπορούνπράγματι να επισκευαστούν και να κατοικηθούνξανάκαι για αυτό επείγει η δεύτερη επίσκεψη του κλιμακίου.

Επιπλέον, στο Μεσοχώρι ενώ έχει διαπιστωθεί η ανάγκη για 23 κοντέινερ, μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί μόνο επτά, με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι κάτοικοι να διαμένουν ακόμα σε σκηνές, εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες, για τις οποίες μάλιστα προβλέπεται ραγδαία επιδείνωση ή κάποιοι από αυτούς να διακινδυνεύουναναγκαζόμενοι να διανυκτερεύσουν στα σπίτια τους.

Η Άννα Βαγενά,μεταφέροντας τη συμπαράσταση και τη βούληση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα,δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει τα αιτήματα των κατοίκων του Δαμασίου και του Μεσοχωρίου, οι οποίοι βρίσκονται εδώ και τόσο καιρό εκτεθειμένοι σε κακουχίες, αλλά και στον κίνδυνο της πανδημίας, απευθυνόμενημέσω του θεσμικού της ρόλου προς τα αρμόδια υπουργεία.

Μέσα, όμως, σε όλη αυτή τη δυσάρεστη πραγματικότητα, υπήρξε και μία πολύ ευχάριστη έκπληξη, που συγκίνησε ιδιαίτερα την Άννα Βαγενά. Δύο νέα κορίτσια στο Δαμάσι μαζεύουν τακτικά τα παιδιά του χωριού τους σε μια σκηνή και τα απασχολούν με δημιουργικές δραστηριότητες, όπως τραγούδια, ποιήματα κ.α. Όσο υπάρχουν τέτοια νέα παιδιά, υπάρχει και ελπίδα στον τόπο μας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες