ΤΑΞΙΔΙΑ

Ο άγνωστος Παρθενώνας της Ελλάδας που είναι καταπράσινος και με μοναδική θέα

Ένας Παρθενώνας στη βόρεια Ελλάδα

Όταν ακούς τη λέξη Παρθενώνας, σου έρχεται στο μυαλό φυσικά η Ακρόπολη και ο ναός προς τιμήν της θεάς Αθηνάς. Όμως στην Ελλάδα, υπάρχει ακόμη ένας Παρθενώνας, ο οποίος είναι διαφορετικός καταπράσινος και με μοναδική θέα.

Ο λόγος όπως αναφέρει η ιστοσελίδα exploringgreece.tv, για ένα χωριό στη Χαλκιδική το οποίο λέγεται Παρθενώνας και αξίζει να το γνωρίσεις από κοντά κάποια στιγμή. Θα σε μαγέψει η ομορφιά αλλά και η θέα του στο απέραντο γαλάζιο. Και φυσικά σίγουρα δεν μπορείς να ξεχάσεις εύκολα το όνομά του. Ο Παρθενώνας της Χαλκιδικής είναι το κάτι άλλο!

Ο άγνωστος Παρθενώνας της Ελλάδας που είναι καταπράσινος και με μοναδική θέα

Και μπορεί η Χαλικιδική να φημίζεται για τις εξωτικές παραλίες της αλλά αυτό το χωριό αποδεικνύει ότι υπάρχουν κι άλλες κρυφές γωνιές που μπορείς να ανακαλύψεις αν έχεις διάθεση και χρόνο. Ο Παρθενώνας είναι σκαρφαλωμένος στις πλαγιές του όρους Ίταμος περίπου στα 400 μέτρα υψόμετρο πολύ κοντά στον Νέο Μαρμαρά. Υπάρχουν γραπτές αναφορές από την αρχαιότητα που αναφέρουν τον Παρθενώνα ως Παρθένι ενώ υπάρχει και ως Παρθενιώνας κατά την εποχή του Βυζαντίου. Στον Παρθενώνα ζούσαν περίπου 500 κάτοικοι, οι οποίοι εγκατέλειψαν το χωριό τη δεκαετία του ΄70, για να εγκατασταθούν στο Ν. Μαρμαρά.

Και ενώ το χωριό είχε αφεθεί, μετά από κάποια χρόνια έγιναν σημαντικές προσπάθειες και το χωριό πήρε ξανά ζωή. Έτσι άρχισαν μερικές σημαντικές προσπάθειες αναστήλωσης και μέχρι σήμερα έχουν αναπαλαιωθεί όλα τα σπίτια του χωριού σύμφωνα με την παραδοσιακή μακεδονίτικη αρχιτεκτονική. Αυτή, λοιπόν, η ιδιαίτερη και όμορφη αρχιτεκτονική σε συνδυασμό με την υπέροχη θέα που προσφέρεται στον Τορωναίο κόλπο, έχουν καταστήσει τον Παρθενώνα σε έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για όλες τις εποχές. Και πλέον το χωριό είναι έτοιμο να φιλοξενεί τους επισκέπτες του, παρέχοντάς τους όλα όσα χρειάζονται για τη διαμονή τους.

Χαλκιδική: Ο Νέος Μαρμαράς και η γοητεία του

Όπως είπαμε, ο Παρθενώνας βρίσκεται πολύ κοντά στον Νέο Μαρμαρά. Ένα διάσημο χωριό ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο Νέος Μαρμαράς συνδυάζει θάλασσα και βουνό κάνοντάς τον έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς Ελλήνων και ξένων. Το χωριό δημιουργήθηκε το 1922 από πρόσφυγες, καταγόμενους από το νησί Μαρμαράς της Μικράς Ασίας, οι οποίοι το εγκατέλειψαν και εγκαταστάθηκαν στην Χαλκιδική. Το χωριό περιβάλλεται από απέραντες αμμουδερές παραλίες, πευκόδασος, κρυστάλλινα νερά και νέους ανθρώπους γεμάτους όρεξη για χαλάρωση αλλά και διασκέδαση.

Πηγή: news.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις