ΛΑΡΙΣΑ

Καθαρίστηκαν ποτάμια και ρέματα στο Δήμο Φαρσάλων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ολοκληρώθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες για καθαρισμό της κοίτης σε διάφορες θέσεις υδατορεμάτων – χειμάρρων στην περιοχή των Φαρσάλων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της θεομηνίας του Ιανού. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στα υδατορέμματα: Απιδανός, Αϊκλής, στο τμήμα μεταξύ οικισμών Παλαιόμυλου και Νεράιδα και Ασμάκι έως τη συμβολή του με τον Ενιπέα ποταμό.

«Σε συνεργασία με τις τεχνικές μας υπηρεσίες, ολοκληρώσαμε τις εργασίες που αφορούν τη διαχείριση των συνεπειών από τη θεομηνία του Ιανού σε υδατορέματα στην περιοχή των Φαρσάλων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με οργανωμένο σχέδιο και με σύμμαχο τη φύση το επόμενο διάστημα χρηματοδοτούμε με 3,5 εκατομμύρια ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας,  καθαρισμούς ποταμών και ρεμάτων προκειμένου να κατασκευάσουμε τα απαραίτητα τεχνικά έργα ώστε να προστατευτεί η περιοχή από πλημμυρικά φαινόμενα» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Οι εργασίες

Οι εργασίες αφορούσαν:

  • Καθαρισμό υδατορεμάτων-χειμάρρων με αφαίρεση της επιφανειακής αυτοφυούς βλάστησης (καλαμιές κλπ), την αφαίρεση των φερτών και των απορριμμάτων καθώς και την εκρίζωση, κοπή και απομάκρυνση θάμνων και μεμονωμένων δένδρων που έφρασαν την ροή.
  • Αποκατάσταση υποχώρησης πρανών χειμάρρων-ρεμάτων τοπικά και σε θέσεις ανάλογα με τις αστοχίες που είχαν σημειωθεί, με συρματοκιβώτια ή τοιχεία αντιστήριξης ή λιθορριπές.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις