ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Πρόταση Αγοραστού για κατασκευή νέων σχολικών κτηρίων με διαδικασίες εξπρές μέσω ΣΔΙΤ – Ο μόνος γρήγορος τρόπος, συμφώνησε ο Καλογιάννης

Πρόταση για λύση εξπρές στο κτηριακό πρόβλημα που προέκυψε στα δημόσια σχολεία της Λάρισας μετά τους αλλεπάλληλους σεισμούς, κατέθεσε το βράδυ της Πέμπτης ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Μία πρόταση μάλιστα, που βρήκε απολύτως σύμφωνο και το δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, ο οποίος έσπευσε να την χαρακτηρίσει ως «το μόνο γρήγορο τρόπο».

Όπως εξήγησε ο κ. Αγοραστός, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με σύμπραξη του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει παραχώρηση σε ιδιώτη. Πώς; Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός εξήγησε τα εξής στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας: «Έθεσα το θέμα της χρηματοδότησης των ΣΔΙΤ. Επειδή αυτή τη στιγμή το ΕΣΠΑ δεν έχει άλλες δυνατότητες, λέμε να πάμε γρήγορα με ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο που χρησιμοποίησαν και άλλες πόλεις. Δεν είναι παραχώρηση σε ιδιώτη. ΣΔΙΤ σημαίνει ότι στα φτιάχνω, στα παραδίδω και πληρώνει με δόσεις το κράτος. Επίσης δε χρειάζονται μελέτες, γιατί τις μελέτες τις αναλαμβάνει αυτός που θα πάρει το έργο μετά από διαγωνισμό…»

Της παρέμβασης του Περιφερειάρχη ακολούθησε παρέμβαση του δημάρχου Λαρισαίων ο οποίος συμφώνησε πως «είναι ίσως ο μόνος γρήγορος τρόπος γι’ αυτό κι εμείς στην πρόσκλησή του (σ.σ. του κ. Αγοραστού), ανταποκριθήκαμε και καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση. Η αργοπορία είναι πάρα πολύ μεγάλη, η γραφειοκρατία δεδομένη. Είναι ίσως ο μόνος γρήγορος τρόπος για την περίσταση».

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις