ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας: Νέο και ασφαλές σχολείο στη Φαλάνη

Στο Δημοτικό Σχολείο Φαλάνης βρέθηκε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση κατοίκων της περιοχής, προκειμένου να δει ιδίοις όμμασι τις ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός στο Σχολείο. Όπως έδειξε και η αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από τους αρμόδιους μηχανικούς, πρόκειται για ζημιές που καθιστούν το κτίριο ακατάλληλο για χρήση.

Συνεχίζοντας τις επισκέψεις του στις σεισμόπληκτες περιοχές, ο Λαρισαίος πολιτικός περιηγήθηκε το πρωί του Σαββάτου στις εγκαταστάσεις του Σχολείου από τον διευθυντή Νίκο Κολοβό, την υποδιευθύντρια Ιφιγένεια Λάππα και εκπαιδευτικούς, τον πρόεδρο της ΤΚ Φαλάνης Κώστα Λυγούρα, τον αντιπρόεδρο Ρένο Καρυώτη, τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Βλαχούλη, τον τοπικό σύμβουλο Δημήτρη Ντούμο και την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Κατερίνα Κόκκινου, οι οποίοι του μετέφεραν το αίτημα κατασκευής νέου σχολικού κτιρίου, τονίζοντας, ταυτόχρονα, την ανάγκη εξεύρεσης λύσης για τη φετινή χρονιά, ώστε τα 120 παιδιά να συνεχίσουν τα μαθήματα, σε αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο.

Ο Χρήστος Κέλλας, αντικρίζοντας τις εικόνες του ιστορικού πέτρινου κτιρίου, που αποτελεί τη «ζωγραφιά» της Φαλάνης και στο οποίο έμαθαν γράμματα όλες οι γενιές από το 1925 και μετά, εξέφρασε τη λύπη του και επικοινώνησε με την εταιρεία Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ), που είναι ο ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους για τα δημόσια κτίρια. Συγκεκριμένα, μίλησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Θανάση Γιάνναρη, στον οποίο εξέφρασε την επιτακτική ανάγκη ανακατασκευής ενός σύγχρονου και ασφαλούς διδακτηρίου. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να συνταχθεί και να αποσταλεί ο σχετικός φάκελος στην ΚΤΥΠ.

Αποχωρώντας από τη Φαλάνη, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ δήλωσε:

«Δυστυχώς, οι σεισμοί που έπληξαν τον τόπο μας “τραυμάτισαν” ένα ακόμη σχολικό συγκρότημα, αυτό του Δημοτικού Σχολείου Φαλάνης. Με θλίψη αντίκρισα τις καταστροφές στο κτίριο και άκουσα τις ανησυχίες των εκπαιδευτικών και γονέων της περιοχής για τον χώρο που θα συνεχίσει να φιλοξενεί τα παιδιά τους. Επικοινώνησα άμεσα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚΤΥΠ, στον οποίο επεσήμανα ότι είναι αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας να μεριμνήσει για την κατασκευή ενός νέου, λειτουργικού και ασφαλούς σχολικού συγκροτήματος.

Με ικανοποίηση, άκουσα τον κ. Γιάνναρη να ζητά συγκεκριμένα στοιχεία, ώστε να ενταχθεί η ανέγερση νέου δημοτικού σχολείου Φαλάνης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Δράττομαι της ευκαιρίας να συγχαρώ τους δασκάλους του Σχολείου για την ψυχραιμία και τα άμεσα αντανακλαστικά τους, αφού διασφάλισαν την έξοδο των μαθητών από το κτίριο τάχιστα και οργανωμένα χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Βρισκόμαστε διαρκώς στο πλευρό των σεισμοπαθών και αγωνιζόμαστε, προκειμένου να επανέλθουν οι ζωές τους στην κανονικότητα. Οι σκέψεις μας είναι συνεχώς μαζί τους».

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες