ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Υπάρχουν και αυτοί οι Λαρισαίοι: Καθάρισαν και το μνημείο στη γέφυρα Πηνειού

Συνεχίζουν τη δράση τους για την ανάδειξη μνημείων της Λάρισας τα μέλη της κίνησης «Λάρισα η πόλη μου». Μετά την πρώτη παρέμβασή τους να καθαρίσουν από τα γκράφιτι το μνημείο Εθνικής Αντίστασης του Φιλόλαου Τλούπα σειρά είχε ο καθαρισμός της βάσης του γλυπτού αλόγου, έργο του γλύπτη Μίλτου Παπαστεργίου, που βρίσκεται στον κυκλικό κόμβο της γέφυρας Πηνειού.

Το έργο του καθαρισμού ήταν εξαιρετικά δύσκολο λόγω της φύσης της επιφάνειας, των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν στη γραφή, αλλά και της ρύπανσης που έχει υποστεί τα είκοσι επτά χρόνια που βρίσκεται εκεί. Στο τέλος όμως ικανοποίησε το αποτέλεσμα τόσο τα μέλη της κίνησης, όσο και τον γλύπτη του αλόγου, που είδε διαδικτυακά τη δράση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι παρεμβάσεις των μελών της κίνησης έτυχαν θετικότατης αποδοχής από τους συμπολίτες τους, κάτι που φαίνεται και από τον αριθμό των αιτήσεων που υπέβαλαν για ένταξη στην Κίνηση. Τα μέλη της εθελοντικής – μη κερδοσκοπικής κίνησης «Λάρισα η πόλη μου» δηλώνουν ότι σκοπός τους δεν είναι να υποκαταστήσουν τις δημοτικές υπηρεσίες, αλλά να στείλουν μήνυμα ότι οι πολίτες θέλουν τα μνημεία της πόλης καθαρά χωρίς ρύπους.

Στο θέμα της πολιτικής καταπολέμησης της ρύπανσης από συνθήματα και της ανάδειξης των μνημείων της πόλης έχουν άποψη που θα την καταθέσουν τόσο στη Δημοτική Αρχή, όσο και στη δημόσια συζήτηση που προτίθενται να διοργανώσουν προσεχώς.

Στο πρόγραμμά τους δεν είναι μόνο ο εξωραϊσμός της πόλης, αλλά και δράσεις καταγραφής των μνημείων και των ιστορικών κτηρίων της πόλης, μαθήματα τοπικής ιστορίας και ξεναγήσεις.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις