ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Διαμάντος: «Συντηρητική η πρώτη εκτίμηση για μη λειτουργικά σχολεία – Αύριο ολοκληρώνεται ο πρώτος έλεγχος»

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε αντιδήμαρχος Πολεοδομίας του δήμου Λαρισαίων κ. Ντίνος Διαμάντος, σχετικά με τις πρώτες εκτιμήσεις περί μη προσωρινής καταλληλότητας σχολικών κτηρίων.

Σε δηλώσεις του στο onlarissa.gr, ο κ. Διαμάντος εξήγησε πως το σύνολο των ελέγχων στα σχολικά κτήρια θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι αύριο Σάββατο, ενώ τόνισε ότι οι αρχικές εκτιμήσεις περί μη ακαταλληλότητας κτηρίων, βασίζονται στην «συντηρητική» μεθοδολογία που ακολουθείται κατά τον πρώτο οπτικό έλεγχο. Έτσι, εκτίμησε πως οι περισσότερες περιπτώσεις να αντιμετωπιστούν άμεσα με τις δέουσες επισκευές, αν και υπενθύμισε πως «οι συντηρητικές εκτιμήσεις έχουν να κάνουν και με τη συνεχιζόμενη σεισμική ακολουθία».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Διαμάντου: «Ο έλεγχος αφορά 150 σχολικές μονάδες, 56 σημεία ελέγχου που σημαίνει ότι είναι συγκροτήματα. Η εγκυρότητα ελέγχου είναι το ίδιο απ’ όλα τα συνεργεία. Αύριο θα έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα για το σύνολο των σχολείων. Όσα βγαίνουν ακατάλληλα δε σημαίνει ότι δεν επισκευάζονται γιατί μιλάμε για τον πρώτο ταχύ, οπτικό έλεγχο που είναι και περισσότερο συντηρητικός. Γι’ αυτό και έχουμε αρκετές περιπτώσεις σε σχολεία που βγήκαν μη κατάλληλα με την έννοια ότι χρήζουν επισκευών. Με επανέλεγχο που έγινε σήμερα σε τρεις περιπτώσεις, στο 1ο Λύκειο, στο 4ο Λύκειο και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, η εικόνα της πολύ συντηρητικής πρώτης άποψης έδειξε ότι δεν δημιουργεί ανησυχία. Θα λειτουργήσουν με κάποιες επισκευές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τέλος πως η συντηρητική άποψη έχει να κάνει και με την εξέλιξη της σεισμικής ακολουθίας».

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις