ΛΑΡΙΣΑ

Η υφυπουργός Ζωή Ράπτη σε 5η ΥΠΕ και ΠΓΝΛ: Ασφαλή όλα τα κτίρια στις δομές υγείας – Παιδίατροι στις σεισμόπληκτες περιοχές (φωτο – βίντεο)

Η υφυπουργός Υγείας κα Ζωή Ράπτη σήμερα Πέμπτη, επισκέφθηκε νωρίς το πρωί τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη, τονίζοντας πως η Υγειονομική περιφέρεια συνεργάστηκε άψογα με όλες τις μονάδες υγείας τις κρίσιμες στιγμές του σεισμού. Μαζί της και η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου.

Συγκεκριμένα η κα Ράπτη επισήμανε: «Επισκέφθηκα σήμερα την Υγειονομική μας Περιφέρεια και διαπίστωσα ότι από την πρώτη μέρα που είχαμε τα κρίσιμα γεγονότα στις πληγείσες περιοχές η 5η ΥΠΕ, συνεργάστηκε άψογα με όλες τις μονάδες υγείας.

Από την πρώτη ημέρα εστάλησαν οι γιατροί μας από το Γενικό Νοσοκομείο και συνεργάστηκαν άψογα και με το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου και με τις δομές του Χαμόγελου του Παιδιού και του Ερυθρού Σταυρού βοηθώντας τους συνανθρώπους μας. Εκεί  βρίσκονται και θα μεταβούν και άλλοι παιδίατροι του νοσοκομείου το Σαββατοκύριακο για να συνδράμουν. Παρά την περίσταση συνεχίστηκαν οι εμβολιασμοί και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Τέλος, τα κτίρια που στεγάζουν τα νοσοκομεία μας και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας και όλα τα άλλα που εργάζονται οι υγειονομικοί μας ελέγχτηκαν από την πρώτη ημέρα και εργασιακά είμαστε ασφαλείς, αλλά και για τους πολίτες που τα επισκέπτονται. Θα μεταβούμε άμεσα στις πληγείσες περιοχές για να δούμε τις ανάγκες οι οποίες υπάρχουν».

Εν συνέχεια μετέβη στο Πανεπιστημιακό   Νοσοκομείο Λάρισας, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή κ. Δημήτρη Κατσικονούρη και επίσης επισκέφθηκε την Ψυχιατρική Κλινική.

Ακολούθως:

– στις 10:00 π.μ θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό στην έδρα της Περιφέρειας.

 στις 10:30 π.μ θα μεταβεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου θα έχει συνεργασία με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

 στις 11:00 π.μ θα επισκεφθεί το ΚΨΥ Λάρισας, όπου θα έχει συνεργασία με τους υπεύθυνους του Κέντρου και αμέσως μετά θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις τις ΘΕΨΥΠΑ που φιλοξενούνται στο ίδιο κτήριο.

– στις 12:00 θα μεταβεί στα χωριά Μεσοχώρι και Δαμάσι, όπου προσφέρονται Υπηρεσίας Ψυχικής Υγείας στους σεισμόπληκτους από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και τη ΘΕΨΥΠΑ

Ε.Μ.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες