ΛΑΡΙΣΑ

Οριακή αύξηση στα λύματα της Λάρισας

Η επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας του κορωνοϊού γίνεται εμφανής και στα λύματα επτά μεγάλων αστικών κέντρων, όπως δημοσιεύονται από τον ΕΟΔΥ.

Οι αυξητικές αυτές τάσεις του ιικού φορτίου του κορωνοϊού στα λύματα κυμαίνονται από +49% στη Θεσσαλονίκη έως και +128% στο Ηράκλειο Κρήτης.

Οριακές αυξήσεις στα λύματα σε Πάτρα, Λάρισα και Αττική

Την ίδια ώρα, οριακές κρίνονται οι αυξήσεις που παρατηρούνται στην Πάτρα (+10%), στη Λάρισα (+12%) και στην Περιφέρεια Αττικής (+15%), με το ιικό φορτίο στα λύματα των περιοχών αυτών να παραμένει στο ίδιο επίπεδο με αυτό της προηγούμενης εβδομάδας.
Ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε πως σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα και η Αττική παρουσιάζει αυξητική τάση στο ιικό φορτίο που καταγράφεται στα λύματα.

Επιπλέον, η αύξηση του ιικού φορτίου στη Θεσσαλονίκη ίσως να εξηγεί και την επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας στη συμπρωτεύουσα, που το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε 395 νέα κρούσματα του κορωνοϊού.

Τρομακτική αύξηση κορωνοϊού δείχνουν τα λύματα -Τα στοιχεία σε 9 πόλεις

Σήμερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε αρνητικό ρεκόρ 3.215 κρουσμάτων κορωνοϊού για το 2020, την ώρα που ο αριθμός των διασωληνωμένων εξακολουθεί να αυξάνεται (484 σήμερα), με τους συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους να ανέρχονται σε 46 το τελευταίο 24ωρο.

Παρομοίως, η συγκέντρωση του ιϊκού φορτίου του κορωνοϊού στα λύματα του Αγίου Νικολάου Κρήτης (-2%) παραμένει ουσιαστικά σταθερή, σε σχετικά χαμηλά όμως επίπεδα.

Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, του Αγίου Νικολάου και της Πάτρας. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των εκάστοτε Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Η ποσοστιαία μεταβολή του ιικού φορτίου στα λύματα

Στον πίνακα που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ καταγράφεται η ποσοστιαία μεταβολή στη μέση εβδομαδιαία συγκέντρωση του ιϊκού φορτίου του κορωνοϊού στα αστικά λύματα ανά 100.000 κατοίκους την εβδομάδα 1-7 Μαρτίου 2021 σε σχέση με την εβδομάδα 22-28 Φεβρουαρίου 2021:Η ποσοστιαία μεταβολή του ιικού φορτίου κορωνοϊού σε μεγάλα αστικά κέντρα την εβδομάδα 1-7 Μαρτίου.

Η ποσοστιαία μεταβολή του ιικού φορτίου κορωνοϊού σε μεγάλα αστικά κέντρα την εβδομάδα 1-7 Μαρτίου

Την εβδομάδα 1-7 Μαρτίου 2021 παρατηρούνται αυξητικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 22-28 Φεβρουαρίου 2021 στο ιϊκό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των περισσότερων περιοχών που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ πλην του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη.

Πηγή: iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες