ΛΑΡΙΣΑ

Απ. Καλογιάννης για σεισμική δραστηρίοτητα: Προσοχή στα fake news

Σε νέα του ανάρτησή στα social media ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, εφιστά την προσοχή στους Λαρισαίους πολίτες σε ότι αφορά τη διακίνηση fake news για την σεισμική δραστηριότητα, τονίζοντας ότι πρέπει να ενημερώνονται μόνο από επίσημες πηγές και επισημαίνει πως τέτοιου είδους συμπεριφορές αποκτούν πλέον ποινικά κολάσιμη διάσταση που πρέπει να ερευνηθεί.

Αναλυτικά η ανάρτηση του δημάρχου Λαρισαίων:

Από την ημέρα του σεισμού και στο διάστημα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι σε πολλά Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης διακινήθηκαν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τη μετασεισμική ακολουθία, που προκάλεσαν φόβο και αναστάτωση στους πολίτες της Λάρισας. Πέρα από την εντελώς ανεύθυνη στάση όσων διακινούν ψευδείς πληροφορίες, (γεγονός ωστόσο, συνηθισμένο στις μέρες μας) θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές αποκτούν πλέον ποινικά κολάσιμη διάσταση που πρέπει να ερευνηθεί.

Καλούμε τους πολίτες της Λάρισας να απομονώσουν αυτές τις συμπεριφορές και να ενημερώνονται μόνο από υπεύθυνες πηγές πληροφόρησης. Να διαφυλάξουμε με τον τρόπο αυτό την αλήθεια, αλλά και την ηρεμία των πολιτών, σε εποχές που αντικειμενικά είναι δύσκολες.

Τέλος να σημειώσουμε ότι η κήρυξη της πόλης σε «Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης» σχετίζεται αποκλειστικά με τα εργαλεία αποκατάστασης ζημιών και τις αποζημιώσεις και δεν αφορά σε καμία περίπτωση πρόγνωση νέων φαινομένων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες