ΛΑΡΙΣΑ

Στέλλα Μπίζιου: Να πριμοδοτηθούν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου των περιοχών που επλήγησαν από το σεισμό της Ελασσόνας

Την πριμοδότηση των μαθητών της Γ’ Λυκείου των σεισμόπληκτων περιοχών του Τυρνάβου και της Ελασσόνας ζήτησε από την υπουργό παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κ. Στέλλα Μπίζιου.

Στην επιστολή της προς την υπουργό Παιδείας, η Λαρισαία πολιτικός επισήμανε πως οι καταστάσεις που βιώνουν οι μαθητές των περιοχών αυτών είναι ιδιαίτερα στρεσογόνες και δυσχεραίνουν την προετοιμασία τους για τις επερχόμενες πανελλήνιες εξετάσεις.

Οι σεισμικές δονήσεις της 3ης και 4ης Μαρτίου 2021 προκάλεσαν σημαντικές ζημιές σε ιδιωτικά κτίρια και υποδομές των πληγεισών περιοχών, με αποτέλεσμα πολλές οικογένειες να φιλοξενούνται σε σκηνές και φιλικά σπίτια.

Πέραν των υλικών ζημιών, το καταστροφικό φαινόμενο του σεισμού έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχολογία των ανθρώπων που βιώνουν τις συνέπειές του και ιδιαίτερα των μαθητών που ενώ βρίσκονται στο μέσο μιας τόσο σημαντικής χρονιάς για το μέλλον τους, είναι αντιμέτωποι με άγχος και ανησυχία, που δεν τους επιτρέπουν να συγκεντρωθούν απερίσπαστοι στη μελέτη τους.

Είναι αυτονόητο επισημαίνει η κα Μπίζιου, πως για τους μαθητές που διαμένουν και φοιτούν στις σεισμόπληκτες περιοχές, πρέπει να καθοριστεί ειδικό ποσοστό για εισαγωγή τους στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες