ΛΑΡΙΣΑ

Καραμανλής: Έρχονται αύριο οι πρώτοι οικίσκοι στις σεισμόπληκτες περιοχές – Άμεσα και επιδότηση ενοικίου

Αύριο Τρίτη θα φθάσουν στις σεισμόπληκτες περιοχές οι πρώτοι 40 οικίσκοι, συν άλλους 50 από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ άμεσα θα ξεκινήσει και η διαδικασία επιδότησης ενοικίου από 300 έως 500 ευρώ για την επιπρόσθετη ανακούφιση των πληγέντων, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής κατά στην επίσκεψή του στο Δαμάσι και τις άλλες περιοχές του νομού Λάρισας που χτυπήθηκαν από τον εγκέλαδο.

Όπως είπε ο κ. Καραμανλής, «το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει στείλει τροχόσπιτα και άμεσα μέχρι αύριο θα έρθουν οι πρώτοι οικίσκοι. Δε θα περιμένουμε καν οριοθέτηση των περιοχών για τα τρία αυτά χωριά και άμεσα θα ξεκινήσει η διαδικασία επιδότησης ενοικίου από 300 μέχρι 500 ευρώ, έτσι ώστε να μπορέσουμε να διευκολύνουμε όλους τους κατοίκους της περιοχής που έχουν πρόβλημα με τα σπίτια τους».

Για το θέμα της άμεσης στέγασης, είπε πως «οι οικίσκοι είναι έτοιμοι από την πρώτη στιγμή να έρθουν. Όπως με ενημέρωσαν οι δήμαρχοι θα είναι έτοιμες αύριο οι υποδομές, οπότε οι πρώτοι 40 οικίσκοι συν 50 που θα μας δώσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής θα έρθουν σε πρώτη φάση. Δε θα έχουμε πρόβλημα, θα έρθουν στην περιοχή όσοι οικίσκοι χρειαστούν…»

Σε ότι αφορά την πορεία της εκτίμησης των ζημιών, ο κ. Καραμανλής διαβεβαίωσε πως «θα γίνει και δευτεροβάθμιος έλεγχος για να φανεί ποια σπίτια είναι κατάλληλα και ποια όχι. Δε θα κάνουμε καμία έκπτωση σε ζητήματα ασφάλειας ειδικά όταν αφορά σπίτια της περιοχής.»

“Σήμερα είμαστε εδώ με 130 μηχανικούς συν εθελοντές από το ΤΕΕ” είπε επίσης, εξηγώντας ότι έχουν γίνει αυτοψία σε περίπου 2.500 σπίτια.

newsroom onlarissa,gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες