Life & Style

Γιατί όταν είμαστε στη θάλασσα νιώθουμε ευτυχισμένοι σύμφωνα με τους επιστήμονες;

Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, όλες φανταζόμαστε ότι βρισκόμαστε σε μια παραλία και κοιτάζουμε τη θάλασσα, με τα κύματα να παφλάζουν στην ακτή!

Υπάρχει κάτι τόσο απίστευτα καταπραϋντικό όταν βρίσκεσαι κοντά σε ένα φυσικό νερό και η επιστήμη είναι εδώ για να το αποδείξει.

Οι έρευνες που αποδεικνύουν τη βαθιά σύνδεσή μας με τη θάλασσα

Από τότε που ξεκινά η εξερεύνηση του πλανήτη, ακολουθούμε πάντα την πορεία του νερού. Θάλασσες, ποτάμια και λίμνες στο πλάι του δρόμου, ενώ ταξιδεύουμε. Πάντα θα επιστρέφουμε στον νερό, ειδικά αν έχουμε μεγαλώσει με την εικόνα του. Ακόμα όμως κι αν είσαι άνθρωπος του βουνού (όπως εγώ, για παράδειγμα), παθαίνεις σίγουρα «blue mind» όταν αντικρύζεις τη θάλασσα.

Πρόκειται για αυτήν την κατάσταση ηρεμίας μέσα στην οποία μπαίνεις, όταν αποσυνδέεσαι από το άγχος της καθημερινότητας, της δουλειά και της οθόνης.

Πιο πρόσφατες βρετανικές έρευνες αποδεικνύουν ότι όσοι ζουν κοντά σε θάλασσα (ή νερό, εν γένει), είναι πιο χαρούμενοι και πιο υγιείς. Άλλες έρευνες δείχνουν ότι έστω και οι φωτογραφίες με νερό και φύση αρκούν για να πέσουν τα επίπεδα στρες. Τι ότι είσαι διατεθειμένη να πληρώσεις περισσότερα στο ξενοδοχείο των διακοπών σου, επειδή έχει θέα τη θάλασσα, το ξέρεις από πρώτο χέρι.

Μέχρι να μπορέσουμε να επισκεφθούμε ξανά τα αγαπημένα μας ελληνικά νησιά ή το εξωτερικό, μία μικρή κυριακάτικη βόλτα μέχρι την πιο κοντινή θάλασσα, φορτίζει τις μπαταρίες σου και σε γεμίζει αισιοδοξία, μέχρι την επόμενη επίσκεψη στο μπλε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις