ΛΑΡΙΣΑ

Ακηδεμόνευτοι Δημοκράτες Καθηγητές Λάρισας: Ο Εγκέλαδος δημιουργεί προβλήματα και στην Εκπαίδευση

Σε ανακοίνωσή τους οι Ακηδεμόνευτοι Δημοκράτες Καθηγητές Λάρισας επισημαίνουν:

Οι εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε λόγω του «χτυπήματος» του Εγκέλαδου εκτός των πολύ σοβαρών προβλημάτων που έχουν δημιουργήσει στη ζωή των κατοίκων της περιοχής, είναι υπεύθυνες και για σειρά προβλημάτων στην εκπαιδευτική διαδικασία και συγκεκριμένα:

·        Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στις μαθήτριες/ες των σχολείων των περιοχών της Ελασσόνας και Τυρνάβου δεν είναι σε όλα τα σχολεία εφικτή, διότι η πλειοψηφία των μαθητών/τριών δεν μένουν στα σπίτια τους. Προτείνουμε να δοθεί η δυνατότητα στους δημάρχους και στους διευθυντές των σχολείων να αποφασίζουν, αν θα διεξαχθεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

·        Σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες και με σχολεία κλειστά, δεν είναι δυνατή  η κατάθεση των  Αιτήσεων – Δηλώσεων των αποφοίτων για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ή η συμπλήρωση τους από τους οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ,  διαδικασία που ξεκινά τη Δευτέρα 8/3/2021. Προτείνουμε  η έναρξή της να μεταφερθεί με το άνοιγμα των σχολείων .

·        Οι μαθήτριες/ες της Γ’ Λυκείου με επιβαρυμένη τη ψυχολογική τους κατάσταση λόγω της πρωτοφανούς  κατάστασης  δεν μπορούν να επιδοθούν απερίσπαστοι στην προετοιμασία τους για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Προτείνουμε  να ληφθεί ειδική μέριμνα και να μπουν σε ειδικό καθεστώς οι μαθήτριες/ες της Γ Λυκείου των σεισμόπληκτων περιοχών για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ. Παράλληλα ζητάμε να δοθεί ψυχολογική υποστήριξη σε όλους τους μαθητές των σεισμόπληκτων περιοχών.

·        Δεν είναι δυνατόν να συγκεντρωθούν από τα σχολεία  οι δηλώσεις προτίμησης των γονέων/κηδεμόνων των μαθητριών/τών της Γ΄ Γυμνασίου που κατοικούν στις σεισμόπληκτες περιοχές  για τον τύπο σχολείου που θα ακολουθήσουν τα παιδιά τους. Ακόμη, είναι σχεδόν ανέφικτη η συγκέντρωση των δηλώσεων των γονέων των μαθητριών/των των Α΄ και Β΄ τάξεων του  Λυκείου για την ομάδα προσανατολισμού που θα ακολουθήσουν τα παιδιά τους στην επόμενη τάξη. Προτείνουμε να δοθεί εύλογη παράταση για την υποβολή των πινάκων Α από τα σχολεία των πληγέντων περιοχών αντί της καταλυτικής ημερομηνίας, 9-3-2021.

·        Υπάρχουν σχολεία που έχουν χαρακτηρισθεί κίτρινα και θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την μετεγκατάσταση των μαθητριών/ών μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.

·        Τέλος, ζητάμε μικρή παράταση στην προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων παραίτησης για συνταξιοδότηση των εκπαιδευτικών των σεισμόπληκτων περιοχών που λήγει στις 10 Μαρτίου.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και την Υπουργό, κ. Κεραμέως, να δείξουν την ευαισθησία που απαιτείται και να προχωρήσουν στην λήψη των απαιτούμενων Υπουργικών Αποφάσεων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες