ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας: Η Πολιτεία στέκεται δίπλα στους σεισμόπληκτους

Στις σεισμόπληκτες περιοχές για τέταρτη συνεχή ημέρα βρέθηκε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, μαζί με τον αν. υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα στις επισκέψεις του τελευταίου σε Δαμάσι και Μεσοχώρι. Στη συνέχεια, ο Λαρισαίος πολιτικός μετέβη στο Πραιτώρι και το Βλαχογιάννι.

Ο κ. Κέλλας, αφού συνομίλησε με κατοίκους των σεισμόπληκτων περιοχών και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι το μέγεθος των ζημιών σε σπίτια και υποδομές, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με ικανοποίηση ακούσαμε από τον αν. υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, την απόφαση της κυβέρνησης για την καταβολή 300.000 ευρώ σε κάθε σεισμόπληκτο δήμο, προκειμένου οι πληγέντες να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες τους σε ρουχισμό και οικοσκευές.

Είμαστε ικανοποιημένοι από την άμεση ανταπόκριση της Πολιτείας και την τοποθέτηση τροχόσπιτων στα σεισμόπληκτα χωριά, σε συνδυασμό με τα απαραίτητα έργα υδροδότησης και ηλεκτροδότησης, ώστε οι συμπολίτες μας να έχουν άμεσα στέγη και τροφή. Μαζί θα συνεχίσουμε μέχρι να αποκατασταθεί η κανονικότητα.

Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους Δήμους, την Πολιτική Προστασία, τον Στρατό, την Πυροσβεστική, τον ΕΟΔΥ, τον Ερυθρό Σταυρό αλλά και όλους τους εθελοντές, που κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή, προκειμένου να μην λείψουν η αρωγή και η φροντίδα από τους σεισμοπαθείς που ζουν μία πρωτοφανή δοκιμασία.

Με την ευκαιρία, επανέφερα και προς τον αν. υπουργό την πρότασή μου για κατ’ εξαίρεση εμβολιασμό των σεισμοπαθών που διαβιούν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, αλλά και την ένταξη σε ειδικό καθεστώς των σεισμοπαθών μαθητών που θα συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2021, καθώς και τη ρύθμιση ζητημάτων τηλεκπαίδευσης σε συνεργασία των δημοτικών αρχών με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες