ΕΛΛΑΔΑ

Η Τράπεζα Πειραιώς η μόνη ελληνική επιχείρηση στην κορυφαία βαθμίδα αξιολόγησης του διεθνούς Οργανισμού CDP

Συγκαταλέγεται μεταξύ των 280 κορυφαίων εταιρειών από όλο τον κόσμο

Η Τράπεζα Πειραιώς συγκαταλέγεται μεταξύ των 280 κορυφαίων εταιρειών από όλο τον κόσμο, και των 129 εταιρειών από την Ευρώπη, που έχουν διακριθεί με την υψηλότερη βαθμολογία “Leadership A” από το διεθνή Οργανισμό CDP (Carbon Disclosure Project), με βάση τον τρόπο που διαχειρίζονται τις επιπτώσεις που έχουν οι δραστηριότητές τους στο περιβάλλον.

Με αυτό το επίπεδο βαθμολογίας, η Τράπεζα είναι μία από τις 28 εταιρείες στο χρηματοπιστωτικό κλάδο παγκοσμίως και μία από τις 10 εταιρείες στο χρηματοπιστωτικό κλάδο στην Ευρώπη.

Οι πρωτοπόρες αυτές εταιρείες παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση «CDP Europe Awards 2021 – #BuildForwardBetter» που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Τρίτη 2 Μαρτίου.

Στην εκδήλωση συμμετείχε με βιντεοσκοπημένη δήλωση ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου.

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι η μόνη ελληνική επιχείρηση που συγκαταλέγεται στις εταιρείες με την υψηλότερη βαθμολογία “Leadership A”, όπως προέκυψε από την αξιολόγηση που πραγματοποίησε ο Οργανισμός CDP σε πάνω από 5.800 εταιρείες από όλο τον κόσμο. Ανάμεσα στα κριτήρια που αξιολογήθηκαν ιδιαίτερα θετικά και ανέδειξαν την Τράπεζα Πειραιώς μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών διεθνώς, είναι η ολοκληρωμένη προσέγγιση που εφαρμόζει στην ενσωμάτωση των κινδύνων και των ευκαιριών που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή στον πυρήνα της επιχειρηματικής της δραστηριότητας, με στόχο τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Η εκδήλωση αποτέλεσε ένα διεθνές forum διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων και προτάσεων, με στόχο να αναδειχθούν οι πρωτοπόροι που υλοποιούν προγράμματα και πολιτικές μετάβασης προς την κατεύθυνση μιας οικονομίας χαμηλού άνθρακα. Στόχος ήταν να ισχυροποιηθεί το μήνυμα πως οι εταιρείες, οι επενδυτές και οι πόλεις πρέπει  να λάβουν άμεσα δράση ώστε να χτιστεί μια πραγματικά βιώσιμη οικονομία, μέσω της μέτρησης και διαχείρισης του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος και μέσω φιλόδοξων δράσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και μίλησαν η Καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel, η ευρωπαία Επίτροπος Mairead McGuiness, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Ambroise Fayolle, η Δήμαρχος της πόλης του Παρισιού Anne Hidalgo, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, η Δήμαρχος της πόλης Turku Minna Arve, καθώς και επικεφαλής μεγάλων επιχειρήσεων που έχουν διακριθεί για τη δράση τους. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την παραγωγή και διαδικτυακή της μετάδοση ανέλαβε το Euronews.

Ο CDP είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που διαχειρίζεται το παγκόσμιο σύστημα περιβαλλοντικής πληροφόρησης και απευθύνεται σε επενδυτές, εταιρείες, πόλεις, κράτη και περιφέρειες για τη διαχείριση των επιπτώσεων που έχουν οι δραστηριότητές τους στο περιβάλλον. Ο CDP κατατάσσεται ως προς τη σημαντικότητά του στις δυο πρώτες θέσεις των οίκων αξιολόγησης βιώσιμης ανάπτυξης παγκοσμίως. To 2020, 515 επενδυτές με συνολικό ενεργητικό € 106 τρισ. ζήτησαν από οργανισμούς να παρουσιάσουν στην πλατφόρμα του CDP  τις δράσεις τους  για το κλίμα και το περιβάλλον.

Πηγή: news.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις