Life & Style

Νέα μήνυση για βιασμό κατατέθηκε εις βάρος του Λιγνάδη

Nέα μήνυση για βιασμό κατατέθηκε εις βάρος του ήδη προφυλακισμένου πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη.

Πρόκειται για την τρίτη μήνυση που έχει να αντιμετωπίσει ο κατηγορούμενος ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πράξη του βιασμού φέρεται να τελέστηκε μέσα στο σπίτι του Δημ. Λιγνάδη, το 2018. Ο μηνυτής είναι Έλληνας και δεν προέρχεται από τον θεατρικό χώρο. Για την υπόθεση αυτή έχει ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση και τις επόμενες ημέρες ο καταγγέλλων αναμένεται να κληθεί σε κατάθεση από τον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο μηνυτής κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης δεν ήταν ανήλικος ενώ φαίνεται ότι η γνωριμία του με τον Δημ. Λιγνάδη έγινε στην πλατεία του Αγίου Παύλου, στο Μεταξουργείο, εκεί όπου τον προσέγγισε πρώτος ο κατηγορούμενος.

Σε δήλωσή του, ο δικηγόρος του κ. Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, αναφέρει πως «ο κ. Λιγνάδης ήταν και είναι κατηγορηματικός ότι ουδέποτε στη ζωή του έχει βιάσει είτε οιανδήποτε γυναίκα είτε οιονδήποτε άνδρα από αυτούς, με τους οποίους είχε ερωτικές σχέσεις».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κούγια:

Βρίσκομαι στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κερκύρας και ενημερώθηκα με μηνύματα από δημοσιογράφους ότι εις βάρος του εντολέα μου κου Δημήτρη Λιγνάδη υπεβλήθη μήνυση από άγνωστο μέχρι τώρα φερόμενο ως βιασθέντα το έτος 2018.

Είναι αδύνατον να σχολιάσω την ουσιαστική και νομική βασιμότητα της μηνύσεως, αλλά αν είναι της ίδιας ποιότητος και αξιοπιστίας με τις 2 προηγούμενες μηνύσεις, ούτε ο κ. Λιγνάδης, ούτε εγώ έχουμε καμία ανησυχία.

Δεν θέλω να πιστέψω ότι μετά την κατάρρευση των 2 προηγουμένων καταγγελιών σε ουσιαστικό και νομικό επίπεδο τα ίδια κέντρα που κατασκεύασαν τις 2 προηγούμενες ψευδείς καταγγελίες και αντιλαμβανόμενοι  οι ηθικοί αυτουργοί την κατάρρευση των σκευωριών τους κατασκεύασαν άλλη μια.

Ο κ. Λιγνάδης ήταν και είναι κατηγορηματικός ότι ουδέποτε στη ζωή του έχει βιάσει είτε οιανδήποτε γυναίκα είτε οιονδήποτε άνδρα από αυτούς, με τους οποίους είχε ερωτικές σχέσεις.

Η εντολή που έχω είναι ότι αυτή τη φορά θα αντιμετωπίσουμε τον οιονδήποτε ψευδομηνυτή με μήνυση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφημήσεως και της ψευδούς καταμηνύσεως εις βάρος του κ. Λιγνάδη.

Ελπίζω ότι αυτή τη φορά από πλευράς του Εισαγγελέως που θα διερευνήσει τη μήνυση, θα εφαρμοστούν όλα όσα προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας  και θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας και σε όλα τα δικονομικά δικαιώματα του μηνυθέντος πριν του ασκήσουν ποινική δίωξη. Το ίδιο ισχύει και για όλους τους δημοσιογράφους και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Πηγή: zougla.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις