ΛΑΡΙΣΑ

Στις σεισμόπληκτες περιοχές Παππάς και Κόκκαλης – Ζήτησαν μέριμνα για στέγαση, αποζημιώσεις και εμβολιασμούς

Στις σεισμόπληκτες περιοχές της Λάρισας που χτυπήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης από τον εγκέλαδο, βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης, μαζί με τον τομεάρχη Υποδομών – Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκο Παπά και τον αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός ενημερώθηκε για την κατάσταση από τους αυτοδιοικητικούς και άλλους φορείς της περιοχής, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, αλλά και από τους ίδιους τους κατοίκους, οι οποίοι είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται σε λίγα δευτερόλεπτα.

Από την πλευρά του ο κ. Παππάς τόνισε πως “πρέπει άμεσα να λυθεί το πρόβλημα της στέγασης των πολιτών, των οποίων τα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, να καταβληθούν οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις και να εκτελεστεί ένα έκτακτο πρόγραμμα εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού για τον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί στο γήπεδο”.

Μετά το πέρας των επαφών, ο κ. Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το χτύπημα του εγκέλαδου ήταν ισχυρότατο κι ευτυχώς δε θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές. Από την άλλη όμως, σε μερικά δευτερόλεπτα καταστράφηκαν περιουσίες και ζωτικής σημασίας υποδομές για μία μεγάλη περιοχή με πολλά χωριά και χιλιάδες κατοίκους. Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει το κράτος απέναντί τους είναι άμεση ενέργεια σε τρεις άξονες: Μέριμνα για στέγαση, δίκαιες αποζημιώσεις που θα βοηθήσουν τους πληγέντες να ορθοποδήσουν το συντομότερο δυνατό και εμβολιασμό κατά προτεραιότητα για τον κορωνοϊό, καθώς οι έκτακτες συνθήκες που επικρατούν εδώ, δεν ευνοούν την τήρηση των πρωτοκόλλων προστασίας. Ως αξιωματική αντιπολίτευση, θα βρίσκομαι διαρκώς στο πλευρό των κατοίκων, παρακολουθώντας στενά όλες τις εξελίξεις. Γιατί η πολιτεία οφείλει στα δύσκολα να δείχνει στον πολίτη ότι βρίσκεται πραγματικά δίπλα του».

Τέλος, οι κ.κ. Κόκκαλης και Παππάς συναντήθηκαν με το δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη και ενημερώθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη μετά το σεισμό.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις