ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Πρωτιά για το μαθηματικό μυαλό της Σκοπέλου

Την πρώτη θέση μεταξύ των 57 μαθητών από τη Μαγνησία, που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό «Ο Θαλής για την Α΄ Γυμνασίου», κατέλαβε ο Μάριος Βέρρας, μαθητής του Γυμνασίου Σκοπέλου. Ο αριστούχος 14χρονος μαθητής αναδείχθηκε πρώτος των πρώτων στην κατηγορία της Α’ Γυμνασίου, που μεταφράζεται σε αριστείο συν το μετάλλιο του διαγωνισμού.

Τα αποτελέσματα του 10ου τοπικού μαθητικού διαγωνισμού στα μαθηματικά «Ο Θαλής για την Α΄ Γυμνασίου», που πραγματοποιήθηκε στις 6 Νοεμβρίου και διοργανώθηκε από το Τοπικό Παράρτημα της Ε.Μ.Ε, ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες μέρες από την Επιτροπή Διαγωνισμών του Παραρτήματος Ν. Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Τα βραβεία των διακριθέντων μαθητών θα αποσταλούν εντός των προσεχών ημερών στα σχολεία τους και θα απονεμηθούν από τους διευθυντές τους.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον αριστούχο μαθητή, ο οποίος κληρονόμησε, όπως όλα δείχνουν, τα μαθηματικά «γονίδια» της μητέρας του Ουρανίας Αμυγδαλάκη, η οποία είναι μαθηματικός και του πατέρα του Οδυσσέα Βέρρα, ο οποίος είναι ιατρός.

Αριστος μαθητής, με μέσο όρο βαθμολογίας στο πρώτο τετράμηνο 19,2, ο Μάριος είναι δυνατό μαθηματικό μυαλό και όπως ανέφερε ο πατέρας του έδειξε από μικρή ηλικία την κλίση του στα μαθηματικά και τις θετικές επιστήμες. Ανάλογες επιδόσεις έχει στο σχολείο και ο μικρότερος αδελφός του Τριαντάφυλλος, μαθητής της τετάρτης Δημοτικού.

Ευχάριστη έκπληξη ήταν για τον πρώτο των πρώτων στη Μαγνησία η διάκριση που απέσπασε στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, με τον πατέρα του να υπογραμμίζει ότι «δεν έκανε κάποια προετοιμασία, συμμετείχε με τις γνώσεις που είχε στα μαθηματικά».

Οι γερές μαθηματικές βάσεις αποκτήθηκαν με συστηματική μελέτη ετών, όπως ανέφερε ο αριστούχος μαθητής, από την πλευρά του, ενώ υπογράμμισε, παράλληλα, ότι «μου αρέσουν πάρα πολύ τα μαθηματικά και η επιστήμη γενικότερα. Τα βρίσκω πολύ απλά. Δεν με δυσκολεύουν καθόλου».

Μελλοντικός του στόχος οι πανεπιστημιακές σπουδές πάνω στο αντικείμενο που τον ενδιαφέρει, ενώ όπως ομολογεί, η μελέτη είναι προσφιλής ενασχόληση, παράλληλα με τον αθλητισμό και την κολύμβηση.

Η μεγάλη πρωτιά που απέσπασε στον διαγωνισμό, κόβοντας πρώτος το νήμα, αποτέλεσε για τον ίδιο ευχάριστη έκπληξη και ταυτόχρονα κίνητρο, για να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και ενθουσιασμό, την πορεία του στον θαυμαστό κόσμο της γνώσης και των αριθμών.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι πάντα υπάρχουν δημιουργικές διέξοδοι για έναν μαθητή που ζει στη Σκόπελο, αρκεί να το επιθυμεί, ενώ σημείωσε ότι η μαθηματική σκέψη και η εμβάθυνση, γενικότερα, στην φιλοσοφία των μαθηματικών, είναι συναρπαστική και γεμίζει με ευχάριστα συναισθήματα την ψυχή του.

Πηγή: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες