ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Προσλήψεις στο δήμο Λαρισαίων: Για «υπερπροσπάθεια προβολής του διαγωνισμού» κατηγόρησε την αντιπολίτευση ο Καλογιάννης

Νέες «φωτιές» άναψε στο δημοτικό συμβούλιο το απόγευμα της Τρίτης, η εκ νέου συζήτηση του θέματος των 113 προσλήψεων που έγινε προ ημερών στο δήμο Λαρισαίων με τη διαδικασία της κλήρωσης.

Ο δήμαρχος κ. Απόστολος Καλογιάννης υπεραμύνθηκε της προσωπικής του επιλογής για κλήρωση, εξηγώντας πως «αποφάσισα να κάνω κλήρωση γιατί απέναντί μου έχω όλη την ανεργία της πόλης που είναι πολυάριθμη». Λίγο αργότερα μάλιστα, πέταξε το γάντι στην αντιπολίτευση, κατηγορώντας την πως «έγινε υπερπροσπάθεια προβολής στα μέσα», αλλά και πως «αυτές τις μέρες έγινε εμπόριο ελπίδας σε ανέργους».

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρένα Καραλαριώτου τόνισε πως «αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά το πόσο λάθος ήταν η διαδικασία και πόσο πρόχειρη και άδικη ήταν η όλη διαδικασία. Επί δύο ημέρες τα μέσα ενημέρωσης έπαιζαν αυτό το θέμα και ο κύριος δήμαρχος έρχεται να εγκαλέσει τα μέσα αυτά σήμερα γιατί έδωσαν δημοσιότητα στο θέμα και ήρθαν οι στρατιές των συμπολιτών μας να κάνουν αίτηση. Και ειλικρινά εκπλήσσομαι γι’ αυτό…

Ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Αξιών» κ. Παναγιώτης Γούλας σε επίσης επικριτικό τόνο, χαρακτήρισε εκ νέου «ατυχή» το διαγωνισμό για να προσθέσει πως «τόσα χρόνια ασχολούμαι με δημοπρασίες δεν έχω δει πουθενά να μην υπάρχουν κριτήρια».

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Πέτρος Κρίκκης σχολίασε πως «αυτή η διαδικασία εκθέτει και τη δημοτική αρχή σε σχέση με το πώς αντιμετώπισε το συγκεκριμένο ζήτημα και όλους τους άλλους της αντιπολίτευσης έπαιξαν με τις αγωνίες των ανέργων».

Ιδιαίτερα αιχμηρή τέλος, ήταν η τοποθέτηση του επικεφαλής της «Λαρισαίων Κοινόν» κ. Κώστα Βαϊούλη που χαρακτήρισε «μνημείο λόγου» ο ισχυρισμός του δημάρχου πως «φταίει η αντιπολίτευση και τα μέσα για μία διαδικασία που ο ίδιος την έκανε μπάχαλο… Εντός του δημαρχείου εκτυλίχθηκαν απίστευτες σκηνές με πρωταγωνιστή εσάς (σ.σ. δήμαρχε Λαρισαίων) που καταφερόσασταν κατά των συνεργατών σας γιατί τα έκαναν μπάχαλο».

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις