ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πόλο: Λύγισε (14-8) απέναντι στην Προ Ρέκο ο Ολυμπιακός

Με μία ήττα ξεκίνησε ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στη δεύτερη «φούσκα» του Champions League υδατοσφαίρισης, που ξεκίνησε τη Δευτέρα στην Όστια, στα περίχωρα της Ρώμης.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν 14-8 από την ιταλική Προ Ρέκο, για την 4η αγωνιστική του Α΄ ομίλου, σε ένα αποτέλεσμα που ουσιαστικά δεν αλλάζει πολλά πράγματα στην προσπάθειά τους για πρόκριση στο final-8 του Ανόβερου.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου παραμένει στην τρίτη θέση του ομίλου και έχει μπροστά της τρία σαφώς πιο βατά παιχνίδια, αρχής γενομένης από την αυριανή (2/3, 18:45) αναμέτρηση με τη Μαρσέιγ.

Ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα ήταν πολύ συγκεντρωμένος αμυντικά, αλλά δεν είχε λύσεις στην επίθεση, όπου ουσιαστικά δεν απείλησε καν την Προ Ρέκο στην πρώτη περίοδο.

Οι Ιταλοί, αν και αξιοποίησαν μόλις μία από τις τέσσερις αποβολές που κέρδισαν, κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ με τον Αϊκάρντι, για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου με γκολ του Λουόνγκο, πάλι σε παίκτη παραπάνω.

Ο Ντάουμπε “έσπασε το ρόδι” για τους πρωταθλητές Ελλάδας μετά από περίπου δέκα αγωνιστικά λεπτά, αλλά η Προ Ρέκο γρήγορα ξέφυγε με 4-1. Οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν με τέρματα του Ίρβινγκ στον παραπάνω και του Αργυρόπουλου με πολύ ωραία κίνηση από θέση φουνταριστού, αλλά ο Μάντιτς με ένα εξαιρετικά δύσκολο σουτ «έγραψε» το 3-5 του ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, δύο διαδοχικά γκολ του Βελότο και ενδιάμεσα μία απόκρουση του Μπίγιατς σε πέναλτι του Γενηδουνιά, έδωσαν διαφορά ασφαλείας στην ιταλική ομάδα.

Η Προ Ρέκο μάλιστα ανέβασε τη διαφορά στο +5 (8-3), αλλά δύο συνεχόμενα γκολ του Αργυρόπουλου κι ένα του Ντάουμπε (και τα τρία με απευθείας φάουλ έξω από τα 6μ.) επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να μειώσει προσωρινά σε 8-6.

Οι Ιταλοί, όμως, ξεδίπλωσαν όλο το επιθετικό τους ταλέντο και ρεπερτόριο και με σερί 6-0 έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη-ρεβάνς επί των πρωταθλητών Ελλάδας, από τους οποίους τα προηγούμενα χρόνια είχαν υποστεί δύο πολύ οδυνηρές ήττες (στον τελικό του 2018 και στον ημιτελικό του 2019).

Τα οκτάλεπτα (με πρώτο τον τυπικά γηπεδούχο Ολυμπιακό): 0-1, 3-4, 3-5, 2-4

Διαιτητές: Πέρις (Κροατία), Πουτνίκοβιτς (Σερβία)

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Ντάουμπε 3, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς, Αργυρόπουλος 3, Πρέκας, Δερβίσης, Κάκαρης, Μουρίκης, Καπότσης 1, Χρυσοσπάθης, Ίρβινγκ 1, Γαλανόπουλος

ΠΡΟ ΡΕΚΟ (Γκαμπριέλ Ερνάντεθ): Μπίγιατς, Ντι Φούλβιο 2, Μάντιτς 2, Φιλιόλι 1, Γιάνγκερ, Βελότο 3, Πρεσούτι 1, Ετσενίκε 1, Ίβοβιτς, Χάλοκ, Αϊκάρντι 1, Λουόνγκο 3, Νέγκρι

Στους άλλους σημερινούς αγώνες στην Όστια, η Γιουγκ Ντουμπρόβνικ διατήρησε δύσκολα το απόλυτο νικών, επικρατώντας 8-6 της Ορτίτζια (ένα γκολ για την κροατική ομάδα ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου), ενώ Σπαντάου και Μαρσέιγ αναδείχθηκαν ισόπαλες 7-7 και πήραν τον πρώτο τους βαθμό στη διοργάνωση.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής του Α΄ ομίλου, το υπόλοιπο πρόγραμμα της “φούσκας” και η βαθμολογία έχουν ως εξής:

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (Ρώμη)

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 1/3

Σπαντάου (Γερμανία)-Μαρσέιγ (Γαλλία) 7-7

Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία)-Ορτίτζια (Ιταλία) 8-6

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Προ Ρέκο (Ιταλία) 8-14

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 4 αγώνες)

Προ Ρέκο 12

Γιουγκ Ντουμπρόβνικ 12

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 6

Ορτίτζια 3

Μαρσέιγ 1

Σπαντάου 1

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΤΡΙΤΗ 2/3

16:15 Σπαντάου-Ορτίτζια

18:45 Μαρσέιγ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

21:15 Προ Ρέκο-Γιουγκ Ντουμπρόβνικ

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 3/3

16:15 Μαρσέιγ-Προ Ρέκο

18:45 Γιουγκ Ντουμπρόβνικ-Σπαντάου

21:15 Ορτίτζα-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΠΕΜΠΤΗ 4/3

16:15 Μαρσέιγ-Γιουγκ Ντουμπρόβνικ

18:45 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Σπαντάου

21:15 Προ Ρέκο-Ορτίτζια

Πηγή: zougla.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις