ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

«Στα κάγκελα» στον ΕΛΓΑ Ελασσονίτες παραγωγοί για τις αποζημιώσεις – Με παρέμβαση Λαδόπουλου ο Λυκουρέντζος σε ανοιχτή ακρόαση δεσμεύτηκε για τα χρήματα (φωτο – βίντεο)

Διαμαρτυρήθηκαν σήμερα στον ΕΛΓΑ Λάρισα οι αμυγδαλοπαραγωγοί του Δήμου Ελασσόνας, οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί μέχρι σήμερα από τον ΕΛΓΑ τις αποζημιώσεις του 2017, κατηγορώντας για την καθυστέρηση το υποκατάστημα στη Λάρισα και δη τον Προϊστάμενο ΕΛΓΑ Θεσσαλίας κ. Μιχάλη Λιόντο.

Τους αγρότες στήριξε με την παρουσία του και ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας.

Μετά από παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργου Λαδοπούλου, ο κ. Λιόντος κατέβηκε στο δρόμο για να συναντήσει τους διαμαρτυρόμενους παραγωγούς και εξήγησε ότι τα πορίσματα για τις αποζημιώσεις είναι σε τελικό στάδιο και μέχρι τέλος Μαρτίου θα είναι στους αρμόδιους δήμους ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμών. Εν συνέχεια, τον λόγο έλαβε η κα Δήμητρα Κούγια υπεύθυνη ΠΣΕΑ του ΕΛΓΑ για να εξηγήσει τους λόγους καθυστέρησης και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί από σήμερα, επιβεβαιώνοντας ότι μέχρι τέλη Μαρτίου τα πορίσματα θα είναι στους δήμους.

Οι παραγωγοί συνέχισαν να εκδηλώνουν τις ανησυχίες τους για το αν υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα για τις αποζημιώσεις και την πιθανότητα καθυστέρησης της καταβολής των χρημάτων πέρα από τα τέλη Μαρτίου.

Ο κ. Λαδόπουλος, στο σημείο αυτό τηλεφώνησε στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο ο οποίος σε ανοιχτή ακρόαση δήλωσε στους παραγωγούς και στον Τύπο, ότι την ευθύνη για την καθυστέρηση έχει το κατάστημα Λάρισας και δεσμεύτηκε ότι από την κατάθεση των πορισμάτων στο Δήμο Ελασσόνας η εκταμίευση των χρημάτων των αποζημιώσεων θα γίνει εντός δυο ημερών.

Δείτε τα βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Ε.Μ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες