ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

IFFHS: Ο Γιακουμάκης παραμένει κορυφαίος σκόρερ για το 2021

O Ελληνας διεθνής επιθετικός της Φένλο, Γιώργος Γιακουμάκης συνεχίζει να είναι ο κορυφαίος σκόρερ σε όλα τα πρωταθλήματα στον κόσμο για το 2021, με 13 γκολ.

Στη νέα κατάταξη που παρουσίασε σήμερα, η Διεθνής ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS), μετά και την ολοκλήρωση του Φεβρουαρίου, πίσω του στη δεύτερη θέση αλλά με τα ίδια γκολ (13) βρίσκεται ο Αλγερινός Μπαγκντάντ Μπουνεντιάχ της Αλ Σαντ (Κατάρ), λόγω της θέσης των δύο πρωταθλημάτων (κατά την κατάταξη IFFHS).

Ο Λιονέλ Μέσι πλησίασε στην τρίτη θέση, με 12 γκολ, όσα έχουν και οι Πα Ομάρ Τζόμπερ (Σείχ Τζαμάλ/Μπαγκλαντές) από την Γκάμπια και ο Βραζιλιάνος Ρομπίνιο (Μπασουντχάρα Κινγκς/Μπαγκλαντές).

Ο νικητής του 2020 Κριστιάνο Ρονάλντο, είναι κάτω από το top-33. Πάντως συμπεριλαμβάνοντας και τα άλλα τουρνουά εκτός του πρωταθλήματος, όπως για παράδειγμα το Κύπελλο, τις διεθνείς διοργανώσεις και τις εθνικές ομάδες, ο Αλγερινός Μπουνεντιάχ είναι πρώτος με 15 γκολ, ένα περισσότερο από τους Γιώργο Γιακουμάκη, Λιονέλ Μέσι και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Σε αυτή την κατάταξη ο Χάαλαντ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασαν τα 10 γκολ μέχρι στιγμής, ενώ οι Μπαπέ και Λουκάκου τα 9 γκολ.

 

Πηγή: zougla.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις