ΛΑΡΙΣΑ

Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας: Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ

Η ΕΟΑΣΝΛ συμμετείχε στην σημερινή κινητοποίηση των αμυγδαλοπαραγωγών του Δήμου Ελασσόνας στον ΕΛΓΑ για το δίκαιο αίτημα να τους καταβληθούν επιτέλους οι αποζημιώσεις μέσω ΠΣΕΑ (τώρα ΚΟΕ) για ζημιές που έγιναν το 2017. Έχουν περάσει 4 χρόνια και ακόμη δεν έχουν πάρει τα ψίχουλα που δικαιούνται με ευθύνη της Κυβέρνησης και του ΕΛΓΑ που τους κοροιδεύουν. Σήμερα δηλώθηκε απο τον ΕΛΓΑ οτι θα αποσταλούν οι εκτιμήσεις στον Δήμο Ελασσόνας μέσα στον Μάρτιο αλλά αυτό δεν σημαίνει δέσμευση για το πότε χρονικά θα πληρωθούν ούτε έδωσε συγκεκριμένη δέσμευση/ημερομηνία ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ με τον οποίο υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία.

Την Πέμπτη 4 Μαρτίου στις 11 το πρωί, η ΕΟΑΣΝΛ και οι αγροτικοί σύλλογοι του Δήμου Τυρνάβου διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ για την καθυστέρηση ενός ολόκληρου χρόνου να αποζημιωθούν από τον παγετό του 2020 για τις ζημιές του οποίου ο ΕΛΓΑ δεν έχει στείλει ούτε καν τα πορίσματα με τις εξατομικευμένες εκτιμήσεις των ζημιών στους παραγωγούς.

Επίσης για τον νέο παγετό στα πλαίσια της «Μήδειας» επειδή ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει την μεγάλη ζημιά που υπέστησαν οι δενδρώδεις καλλιέργειες της περιοχής. Μόνο για λίγες ποικιλίες ο ΕΛΓΑ θα δεχτεί δηλώσεις ζημιάς και θα προβεί σε εκτιμήσεις. Διεκδικούμε την άμεση αναπλήρωση του εισοδήματος και αποζημίωση των ζημιών με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας θα συμμετέχει ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς Πηλίου στους οποίους δεν έχουν φτάσει ακόμη τα πορίσματα και ούτε φυσικά αποζημιώθηκαν για την χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή το 2020.

Θα συμμετέχει ο Αγροτικός Σύλλογος Κυπάρισσου του Δήμου Κιλελέρ για τις χαμηλές εκτιμήσεις και αποζημιώσεις που δόθηκαν από τον ΕΛΓΑ στο Κριθάρι και τον Βίκο για ζημιές που υπέστη η παραγωγή το 2020.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες